05 Haziran 2017 09:27

'Kadın ve çocuklara işlenen suçlarda süre sınırı kalksın'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu 'Kadın ve çocuklara karşı işlenen suçlarda süre sınırı kalksın' diyerek Meclise kanun teklifi verdi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kadın ve çocuklara karşı işlenen suçlarda soruşturma başlatılması için 6 ay içerisinde şikayette bulunma şartının kaldırılması için kanun teklifi vererek, “Bu suçlarda şikayette bulunmak için süre sınırlaması kaldırılmalı” dedi. 

TCK'da takibi şikayete bağlı suçlarda işlem yapılabilmesi için mağdurların 6 ay içerisinde şikayette bulunulması gerekiyor. Söz konusu suçlar arasında kadın ve çocuklara yönelik işlenen suçlar da var. 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kadın ve çocuklara yönelik işlenen suçlarda süre sınırının kaldırılması için Meclise kanun teklifi verdi. Tanrıkulu teklifin gerekçesini “Kadına ve çocuğa karşı işlenen suçlarda soruşturma ve kovuşturma yapılması için altı aylık süre içinde şikayette bulunmak şartı kaldırılması gerekir. Bu sayede tehdit, baskı, korku ve sair tüm sebeplerle suç konusu eylemden itibaren altı ay içinde şikayette bulunulamaması halinde dahi kadının ve çocuğun korunması ile suç konusu eylemlerin cezasız kalmaması amaçlanmaktadır” sözleriyle açıkladı. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Gülmen ve Özakça’ya destek veren 105 kişiye soruşturma

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu: Şu an İncirlik'i ziyaret etmek mümkün değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...