05 Haziran 2017 09:24

Gülmen ve Özakça’ya destek veren 105 kişiye soruşturma

Gülmen ve Özakça'ya destek eylemine katılan aralarında Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz’ın ailelerinde olduğu 105 kişi hakkında soruşturma açıldı.

Paylaş

Hatay'da ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek vermek amacıyla Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitiren Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz’ın aileleri 14 Mayıs'ta bir günlük açlık grevi eylemi yapmıştı. Grev hakkında Hatay Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma genişletildi ve eyleme katılan 105 kişi hakkında soruşturma açıldı. 

Soruşturma kapsamında emniyet tarafından ifadeye çağrılanlara, “Bu eyleme neden katıldınız?”, “Eylemin yasal olmadığını biliyor muydunuz? Biliyorsanız neden katıldınız?”, “Eylemi kim organize etti?” ve “Eyleme kimin talimatı ile katıldınız?” soruları yönetildi.

'BU ÜLKEDE ADALET OLMADIĞI İÇİN EYLEM YAPTIK '

Daha önce Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan ile Ali İsmail Kormaz’ın annesi Emel Korkmaz hakkında "2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna" ve "2935 sayılı Olağanüstü Hal kanuna muhalefet" ettikleri gerekçesi soruşturma başlatılmıştı. Atakan’ın annesi Emsal Atakan, yıllardır adalet aradıklarını ancak karşılığında soruşturma ve davalarla karşılaştıklarını belirtti.

Gezi ailelerinin sadece kendileri için değil tüm öldürülen gençler için adalet istediğini vurgulayan anne Atakan, “Bu ülkede adalet olmadığı için destek eylemi yaptık. Akademisyenler işten atıldı. Öğretmenler ihraç edildi. Ne için? Adalet istedikleri için. Bizde onların bu adalet arayışına destek vermek için bu eylemi yaptık. Görüyoruz ki bu ülkede adaletsizlik adalet olmuş” dedi. (Hatay/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İHD, Çocuk Hakları Sempozyumu düzenleyecek

SONRAKİ HABER

'Kadın ve çocuklara işlenen suçlarda süre sınırı kalksın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...