05 Haziran 2017 09:13

CHP’li Emir: OHAL atanamayan doktor sorunu yarattı

CHP Milletvekili Murat Emir OHAL sonrası atanamayan doktorları Sağlık Bakanı Recep Akdağ sordu.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, OHAL sonrası atanamayan doktor sorunu ortaya çıktığını ifade ederek, bu doktorlarla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle Meclise soru önergesi verdi. 

Emir önergesinde, Türkiye'de atanamayan öğretmen sorunundan atanamayan doktor sorunu da doğduğunu belirterek, “2017 yılının ocak ayı içinde üniversitelerin tıp fakültelerinden mezun olan doktor adaylarından ataması yapılmayanların sayısı kaçtır, bu kişilerin ataması, mayıs ayı sonu itibariyle aradan geçen 5 ayda hala niçin yapılmamıştır?” diye Sağlık Bakanı Akdağ sordu. 

Emir önergesinde, “Kamuya atamalardaki güvenlik soruşturmasının, OHAL döneminde sürecin uzamasına da neden olacak şekilde işletildiği ve söz konusu doktor adaylarımızın bu nedenden görevlerine başlatılmadığı doğru mudur?” sorusuna da yanıt istedi. 

'GEREKÇE OLMADAN BEKLETİLİYORLAR'

Emir verdiği soru önergesinin gerekçesini “15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından 20 Temmuz 2017’de ilan edilen OHAL, üçer aylık uzatmalarla onuncu ayını doldurdu. Bu sürede başta kamudan ihraçlar olmak üzere çok sayıda vatandaşımıza yönelik ceza niteliği taşıyan uygulamalar yaşandı. Bir yanda ihraçlar olurken diğer yanda kamuya atamalar güçleştirildi. Üniversitelerin tıp fakültelerinden 2017 yılının başından mezun olan ve atanarak görev başı yapması gereken çok sayıda doktor adayı, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin aylardır bekletiliyor” sözleriyle açıkladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Samsun’da iş güvencesi paneli düzenlendi

SONRAKİ HABER

İHD, Çocuk Hakları Sempozyumu düzenleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...