05 Haziran 2017 09:08

Samsun’da iş güvencesi paneli düzenlendi

Samsun’da Eğitim Sen Samsun Şubesi tarafından iş güvencesi ve kıdem tazminatı konulu panel düzenlendi.

Paylaş

Eğitim Sen Samsun Şubesi’nin Samsun Elektrik Mühendisleri Odası toplantı salonunda düzenlediği panele ihraç edilen akademisyenlerden Yardımcı Doçent Özgür Müftüoğlu ve Dr. Deniz Yıldırım konuşmacı olarak katıldı. 

KESK’e bağlı Eğitim Sen’in düzenlediği panelde AKP’nin iş güvencesini yok etmeye çalıştığı vurgulanırken, OHAL’e tepki de öne çıktı.  

Konuşmacılardan Yardımcı Doçent Özgür Müftüoğlu konuşmasında “AKP devleti şirket gibi yönetmek ve bütün toplumu kendi tahakkümü altına almak, biat ettirmek istemektedir” diyerek iş güvencesinin aynı zamanda örgütlülüğün de teminatı olduğunu ve iş güvencesi azaldıkça örgütlülük de zayıfladığını belirtti. 

Tüm yaşanan saldırılara rağmen mücadele çağrısı yapan Müftüoğlu “Toplum için bilim üretimini engellemek akademiyi sindirmek istiyorlar. Bu saldırılara karşı yapılacak şey dayanışmayı mücadeleyi güçlendirmektir. Toplumun en örgütü kesimleri bizleriz.” diyerek umudun sönümlenmesine izin verilmesi gerektiğini, iktidarın saldırılarından nasibini alan, itirazı olan bütün kesimleri kapsayan geniş bir mücadele cephesi örmek gerektiğini belirtti.

Doktor Deniz Yıldırım ise OHAL’in işçi sınıfı üzerindeki etkilerine dikkat çektiği konuşmasında Erdoğan’ın “Patronlar bizden önce fabrikalara giremiyorlardı. Biz onlara fabrikaların kapılarını yeniden açtık. Grevleri, eylemleri tehdit olmaktan çıkardık” hatırlattı ve şöyle devam etti: “Gündelik hayat artık kararnamelerle yönetilmek istemiyor. OHAL yargı denetimi ortadan kaldırarak keyfi uygulamaların önünü açtı. Yargı ortadan kaldırıldı” 

Yıldırım “Bütün bu saldırılara karşı umudumuzu kaybetmeden, sadece slogan basın açıklaması ve görev savan işler yerine yeniden mevziler kazanarak örgütlenmek gerekir.” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MMO, zeytinliklerin imara açılmasına tepkili

SONRAKİ HABER

CHP’li Emir: OHAL atanamayan doktor sorunu yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...