05 Haziran 2017 09:00

MMO, zeytinliklerin imara açılmasına tepkili

Makina Mühendisleri Odası, Dünya Çevre Günü'yle ilgili yaptığı açıklamada, zeytinlikleri imara açacak yasaya tepki gösterdi.

Paylaş

5 Haziran Dünya Çevre Günü'yle ilgili yazılı basın açıklaması yapan Makina Mühendisleri Odası (MMO) Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, “Sermaye-rant çevrelerinin azami kâr hırsı ülke, halk yararı ve ekolojik gereklilikler sürekli olarak dışlanmaktadır. Son örneği zeytinlikler yasa tasarısıdır” dedi. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü, çevre sorunlarına dikkat çeken çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bugün vesilesiyle yazılı basın açıklaması yapan Makina Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Türkiye'de çevrenin sermaye rantına açıldığını ifade ederek, “ sermaye-rant çevrelerinin azami kâr hırsı ülke, halk yararı ve ekolojik gereklilikler sürekli olarak dışlanmaktadır. Yaşam ve çevre bir bütün olarak tahrip edilmektedir. Bu durumun son örneği, Üretim Reform Paketi olarak lanse edilen torba yasa tasarısı ile zeytinliklerin ve meraların maden ve sanayi alanlarına dönüştürülmesi; kıyıların ve denizin doldurulması yoluyla sağlanacak yeni alanların sanayiye açılması girişimidir” dedi. 

Çakar açıklamasında, AKP iktidarı döneminde doğayı tahribata uğratan yasalar çıkarıldığına dikkat çekerek, “Onlarca yeni yasa ve yüzlerce yasa değişikliği, sömürü ve rant alanlarının genişletilmesine yöneliktir. Öyle ki bütün ülke, kentsel ve kırsal alanlar, toplu konut alanları, bütün koruma alanları, milli parklar, doğal sit alanları, meralar, yaylalar, kışlaklar birer rant alanı haline getirilmiştir” diye belirtti. Çakar, oda olarak çevrenin katledilmesine karşı mücadele verdiklerini ve bu mücadelelerini sürdüreceklerini açıklamasına ekledi. (Ankara/ EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Kanser olmak mı kötü kanserle anılmak mı?

SONRAKİ HABER

Samsun’da iş güvencesi paneli düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...