05 Haziran 2017 08:53

Antalya turizminde kayıp devam ediyor

Türkiye’nin başta Rusya ve Avrupa ülkeleri ile arasında yaşanan krizlerin etkisi, Türkiye turizminin başkenti Antalya’da hala devam ediyor. 

Paylaş

Mahir DOĞAN
ANTALYA

Dünya ülkeleri ile yaşanan krizler sonucunda, 2015 yılından beri düşmeye başlayan turist sayısı hala 2014 yılları rakamlarına ulaşamadı. Başta Rusya ve Avrupa ülkeleri ile Türkiye’nin arasında çıkan krizlerin en çok etkilediği alanlardan birisi olan turizm verileri, turizmde yaşanan krizin hala sürdüğünü gösteriyor. 

Antalya Havalimanına yılın ilk beş ayında gelen turist sayısı 2014 yılında 2 milyon 825 bin iken, 2017’nin ilk beş ayında gelen turist sayısı 1 milyon 912 bin kişi oldu. Resmi verilere göre 1-31 Mayıs 2014 tarihinde Antalya’ya gelen turist sayısı 1 milyon 464 bin 500 kişi iken, 2017 yılı Mayıs ayında bu rakam 1 milyon 56 bin 900 kişi oldu. 

2014 RAKAMLARININ ALTINDA 

Rusya ile anlaşmalar sonucu gelen Rus turistlerde 2014 yılı rakamlarına yaklaşılırken, özellikle Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Avusturya ve diğer tüm Avrupa ülkelerinden gelen turist sayısının, 2014 rakamlarının altında seyrediyor olması krizin hala devam ettiğini gösteriyor.

Tatilde Avrupalı turistlerin Antalya’da tatil yapmıyor olması, turizm gelirinin bir hayli düşmesine neden oluyor. Sektör yetkilileri “Rus turistlerin tekrar Antalya’da tatil yapmaları önemli, fakat Rus turist geçen yıllarda ödediği otel fiyatlarının yarısını ödüyor” diyerek, sektörde devam eden krizin bu yılda süreceğine işaret ediyor. 

ESNAFI DA VURDU

Turizmde yaşanan tüm bu ekonomik olumsuzluklar, Antalya esnafını da derinden vurmaya devam ediyor. Şehrin merkezinde üzerinde kiralık, satılık, devir yazan dükkân ve mağazaların sayısı da azımsanmayacak derecede.

ÖNCEKİ HABER

İHD ve TİHV: İnsan hakları abluka altında

SONRAKİ HABER

Kanser olmak mı kötü kanserle anılmak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa