07 Temmuz 2012 08:18

Emeklilerle alay etmeyin!

BAŞBAKANIN memleketi Rize’de emekliler dertli. Emekliler Derneği Rize Şube Başkanı Recep Ali Derman, ekonomi iyi diyenlere şöyle seslendi, “Emeklilerin 2. altı ayında emekli aylıklarına yapılan zam alay konusu olmuştur. Emeklinin umutla beklediği zam ne yazık ki 500 gram et bile almıyor. SSK emeklisine 17 lira BAĞKUR emeklisine 13 lira Tarım emeklisine 10 lira

Emeklilerle alay etmeyin!
Paylaş
Gençağa Karafazlı

BAŞBAKANIN memleketi Rize’de emekliler dertli. Emekliler Derneği Rize Şube Başkanı Recep Ali Derman, ekonomi iyi diyenlere şöyle seslendi, “Emeklilerin 2. altı ayında emekli aylıklarına yapılan zam alay konusu olmuştur. Emeklinin umutla beklediği zam ne yazık ki 500 gram et bile almıyor. SSK emeklisine 17 lira BAĞKUR emeklisine 13 lira Tarım emeklisine 10 lira zam vererek emeklilerle adeta alay edilmiştir. Bizlere bu zammı reva görenlere sormak istiyorum sizlere yüzde 45 zam az gelirken biz emeklilere 1.95 zammı vermeseydiniz daha iyi olurdu. Bize bu zammı reva görenler bir ayda aldıkları aylığı görmüyorlar mı?​”

Her gün siyasilerin “Ekonomi büyüyor, enflasyon düşüyor, milli gelir artıyor, bütçe açık vermiyor” sözlerini dinlediklerini aktaran Derman, söz konusu emeklilerin ücretlerine yapılacak zamma gelince kaynakların tükendiğini, emeklilerin yüzde 85’inin açlık sınırının altında bir yaşama mahkum edildiklerini dile getirdi.
Derman, “15 gün sonra mübarek ramazan ayı geliyor. Mutfaklarımıza ateş düştü. Bir mutfak tüpü bile 75 lira, emekli insanlarımız bir tencere çorba pişiremez duruma geldi. Artık yeter diyoruz emekliyle dalga geçmeyin” dedi. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TTB’nin yeni başkanı Aktan

SONRAKİ HABER

28 Şubat MGK’sinin kararları açıklanmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa