05 Haziran 2017 06:28

Kadıköy Kitap Günlerine ilgi yoğun

Kadıköy Belediyesinin tarihi Haydarpaşa Garı’nda düzenlediği Kitap Günlerine İstanbulluların ilgisi yoğun.

Paylaş

Kadıköy Belediyesinin Haydarpaşa Garı’nda düzenlediği 9. Kitap Günlerini ilk gün 19 bin kişi ziyaret etti.

Kadıköy Belediyesinin tarihi Haydarpaşa Garı’nda düzenlediği Kitap Günlerine İstanbullular yoğun ilgi gösteriyor. 3 Haziran Cumartesi günü başlayan Kitap Günlerini ilk gün 19 bin kişi ziyaret etti. 11 Haziran günü bitecek Kitap Günlerine bu yıl 200’e yakın yayınevi katılıyor. Bir hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olan Haydarpaşa Kitap Günleri, onlarca söyleşiye de ev sahipliği yapıyor.

İrfan Değirmenci, Enis Batur, Banu Güven, Nasuh Mahruki gibi isimlerin söyleşilerini yoğun katılımla gerçekleştirdikleri Kitap Günlerinin ikinci gününde Yekta Kopan, Canan Karatay, Ercan Kesal, Enis Rıza, Gürkan Hacır, Mine Kırıkkanat söyleşileri okurlarla buluşurken Zafer Algöz, Can Yılmaz, Emre Kongar gibi çok sayıda sanatçı ve yazar da okuyucularına kitaplarını imzaladı.

Kitap Günlerinin zengin söyleşi ve imza programında 5 Haziran Pazartesi günü Adnan Özyalçıner, Cengiz Hakkı Zariç, “Yok Olan İstanbul”, Kamil Yavuz ve Erhan Candan “Karikatür Eğitimi ve Çocuk”, Çerkes Karadağ “Günümüzün Fotoğrafı”, Özlem Akşit , Sedat Şenemen “Türkiye’de Kadın Olmak”, Sedef Kabaş “Türkiye’ye Yön Veren Kadınlar”, Osman Erk “Sağlığını Yeniden Keşfet”, Sevtap Metin, Vahdet İşsevenler, Ertuğrul Uzun “1 Hukuk Davası”, Gökhan Yavuz, Ertuğrul Uzun, Kasım Akbaş “Distopya ve Edebiyat”, Haluk Şahin “Gazeteciyi Kim Öldürdü?” başlıklı söyleşilerle okuyucu ile buluşacak.

FİLM GÖSTERİMLERİ VE ATÖLYELER

Haydarpaşa Kitap Günleri, Kısa Film Kolektifinin film gösterimlerine ve söyleşilerine de ev sahipliği yapıyor. Kitap Günleri boyunca, özellikle çocuk ziyaretçilerin faydalı ve eğlenceli vakit geçirebileceği pek çok atölye düzenleniyor. Felsefe, Origami, Karikatür, Yaratıcı Yazarlık, Dedektiflik, Hikâye Yazma, Portre Çizim ve Masal Terapisi atölyeleri, bu atölyelerden sadece birkaçı…

RİNG SEFERLERİ VAR

Kadıköy Belediyesi, 9. Kitap Günleri boyunca Bostancı Lunapark, Bostancı Vapur İskelesi ve Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önünden Haydarpaşa Garına ring seferleri düzenliyor. 3-9 Haziran günleri 11.00, 13.30, 16.30 ve 19.30’da Bostancı Vapur İskelesi önünden; 10.30, 14.00, 17.00, 20.00’da Bostancı Minibüs Yolu Lunapark önünden; 11.30, 13.30, 15.30, 17.30, 19.30’da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önünden 9. Kitap Günlerine araçlar hareket edecek. Ayrıca http://kitapgunleri.org adresinden ayrıntılı bilgi edinilebilir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

13 yılın en yüksek mayıs enflasyonu

SONRAKİ HABER

Bingöl'de 30 bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...