05 Haziran 2017 04:02

AKP'li Ünal: FETÖ'nün yargı süreci 5 No'lu'yu hatırlatıyor

AKP Ankara Milletvekili, Yeni Şafak Yazarı Aydın Ünal, 'FETÖ ile mücadelenin yargı süreci bana Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi’ni hatırlatıyor' diye yazdı.

Paylaş

AKP Ankara Milletvekili ve Yeni Şafak Yazarı Aydın Ünal, bugünkü '5 No'lu'dan ders çıkarmak' başlıklı yazısında "FETÖ ile mücadelenin yargı süreci bana Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi’ni hatırlatıyor ve fevkalade kaygılandırıyor" dedi.

Ünal, 12 Eylül darbesi sonrası Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi'nde yaşananların PKK'yi güçlendirdiğini belirterek bugün de 'FETÖ' yargılamalarının benzer gelişmelere sahne olduğunu söyledi.

Ünal yazısında "15 Temmuz darbe girişimine katılan ve suçüstü yakalananlara merhametimiz olamaz, yargının da olmayacaktır. Lakin, örgütün en alttaki üyelerini, suçlarıyla orantısız şekilde cezalandırmak, onları tutuklayıp cezaevlerindeki sohbet halkalarına, rüya seanslarına dahil etmek, ıslah yollarını arayıp bulmak yerine hem örgüt üyelerinde, hem de ailelerinde mağduriyet duygusu oluşturmak “merhametli bir aklın” eseri olmasa gerek" ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Selvi: FETÖ'cülerin konuştuğu darbe tarihi 15 Haziran

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 5 Haziran 2017 Pazartesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...