05 Haziran 2017 00:38

Her şey barış için her gol dostluk için

Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden EMEP GYK Üyesi Korkmaz Tedik anısına, düzenlenen, 101 ‘KORKMAZ’ insan Barış ve Dostluk futbol turnuva başladı.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden EMEP GYK Üyesi Korkmaz Tedik anısına, Antalya’da düzenlenen, 101 ‘KORKMAZ’ insan Barış ve Dostluk futbol turnuvası, başladı.

Bu yıl ‘Barışa ses ver’ teması ile ikincisi düzenlenen, 101 ‘KORKMAZ’ insan, Barış ve Dostluk Futbol Turnuvası, Muratpaşa Belediyesi Konuksever Stadyumunda başladı. Turnuvayı düzenleyen Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adına yapılan basın açıklamasında,”Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı üzerinden tam 1.5 yıl geçti. Geride bıraktığımız bir buçuk yılı yasımızla, isyanımızla, öfkemizle ve yaşamını yitiren yoldaşlarımızı anarak geçirdik. Öfkemiz dinmedi, acımız hafiflemedi. Ankara katliamının peşini bırakmayacağız. Barış, kardeşlik ve demokrasi kazanacak” dendi. 

Bu sene ikincisi düzenlenen turnuvaya 42 erkek, 6 kadın takımından oluşan toplam 48 takım katılıyor. Turnuvaya belediye işçileri, turizm işçileri, üniversite, lise ve semt gençleri, kadınlar, sendikalar, siyasi partiler, alevi örgütleri ve yöre derneklerinin futbol takımları katılıyor. 

YAŞASAYDI 34 YAŞINDA OLACAKTI

Basın açıklamasının ardından Korkmaz Tedik’in Annesi Zöhre Tedik ve Babası Erdoğan Tedik herkesi katliam davasına sahip çıkmaya çağırdılar. “Korkmazın arkadaşları, yoldaşları, Antalya emek ve demokrasi güçleri biz şehrimizde Kormaz’ın şahsında yitirdiğimiz 101 yoldaşımızı unutturmamak ve hepsini bu vesile ile analım diye karar verdik. 101 canımızı katletmeselerdi Korkmaz bu gün 34 yaşında, Veysel 11 yaşında olacaktı. Bugün emek ve demokrasi mücadelesi verenler, taşerona karşı direnenler, grevleri yasaklananlara karşı AKP’nin acımasızca saldırısı var. Bizler bu saldırıların karşısında bu turnuva ile karşı duruyoruz” diyen  Zöhre Tedik, turnuvaya katılan kadın takım sayısının 2’den 6’ya çıkmasının ‘futbol erkek işidir’ diyenlere güzel bir cevap olduğunu ifade etti. “Eğer Korkmaz yaşasaydı ve burada olsaydı ‘Anne gerçekten çok şahane bak kadınlarda turnuvada mücadele ediyor derdi’ ve çok mutlu olurdu” diyen Zöhre Tedik, sözlerini “Evet, Korkmazım yoldaşların, arkadaşların burada. İşçiler, kadınlar, emekçiler, gençler her kez burada. Her şey barış için, her şey dostluk için diyorlar” diye bitirdi. 

‘BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN’

Katliam davasının 20. ayına girdiğini söyleyen Erdoğan Tedik ise “Bizler bir araya gelerek bir dernek kurduk. Yakında dördüncü duruşma olacak. Ancak bizim kamuoyundan dernek olarak bir isteğimiz var. Bizleri mahkemelerde yalnız bırakmayın. Bizlerle birlikte olun. Bizler biliyoruz ki Hırant Dink ve Metin Göktepe davalarında mahkemeleri yalnız bırakmayan güçler, davaya sahip çıkarak suçluların yargılanmasını ve ceza almalarını sağladılar. Sadece bu davaya aileler ve yaralılar değil, her kesimden insanların katılması ve ailelere destek vermesini istiyoruz” diye konuştu. 

18 HAZİRAN’DA SONA ERECEK

Konuşmaların ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Zöhre Tedik ve Erdoğan Tedik’in orta sahada ortak vuruşuyla turnuva başladı. 18 Haziran’da oynanacak karşılaşmalarla kazanan takımlar kupalarını, diğer katılımcı takımlar plaketlerini alacaklar. Final günü düzenlenecek olan ödül töreninden sonra tüm katılımcılar ve izleyicilere Korkmaz Tedik’in sevdiği yemeklerden yapılarak birlikte yemek yenilecek. 

ÖNCEKİ HABER

İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?

SONRAKİ HABER

Çukurova’nın ‘omuz memurları’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...