04 Haziran 2017 16:34

Eskişehir’de sevgi yolu kararırken, hamamyolu betonlaşıyor

Eskişehir’de Hamamyolu betonlaştırıldı, Sevgi yolu ise aydınlatılmayı bekliyor. 

Paylaş

Eskişehir’de Hamamyolu olarak adlandırılan yol ve buradaki parkta ağaçlar sökülüyor, yeşil alan betonlaştırılıyor.Hamamyolu projesine büyük paralar harcayan Odunpazarı Belediyesi, Sevgi Yolu adını taşıyan yoldaki bozuk aydınlatma lambalarını bile yenilemiyor. 

HAMAMYOLU PROJESİNE KİM ÖDÜL VERDİ?

Av. Kazım Kurt’un başkanı olduğu Odunpazarı Belediyesi’nin başlangıçta Hamamyolu olarak adlandırılan yerde, eski bir dereyi yeniden yaşama geçirmek gerekçesi ile başladığı düzenleme, büyük beton yapılar içeriyor. Kafe, mağaza gibi işyerleri için yapılan bu beton yapılar üzerinden bir de yol geçecek. Yıllarca insanların gezinti yaptığı, banklarda oturduğu bu yol, büyük oranda betonlaştı. Projeye ödül veren YAPDER adlı dernek ise geçmişte büyük müteahhitlere, inşaat şirkelerine “kentsel dönüşüm, yapılaşma” konusunda ödüller veren bir dernek.

Gökmeydan Mahallesi’ndeki Sevgi Yolu ise yeşil alandaki lambaların arızalanması ve yetersiz olması nedeniyle geceleri karanlığa bürünüyor. Sarar Caddesi’nin yanında uzanan ve vatandaşlar tarafından gündüz saatlerinde yürüyüş, dinlenme amacıyla kullanılan Sevgi Yolu’nda aydınlatma direklerindeki lambaların yetersiz kalması ve bir bölümünün arızalı olması nedeniyle hava karardıktan sonra burada yürüyüş yapanlar, banklarda oturanlar tedirginlik yaşıyor. Vatandaşlar aydınlatma lambalarının onarılması durumunda da yetersiz kaldığına belirterek Sevgi Yolu’nun aydınlatılmasını ve yolun diğer yanının da ağaçlandırılmasını istiyor. (Eskişehir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt’ta 5 Halkevi üyesinin tutuklanması protesto edildi

SONRAKİ HABER

İtalya'daki izdihamda yaralı sayısı 1500'ün üzerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa