04 Haziran 2017 13:12

Altyazı’nın Haziran sayısı bayilerde

Altyazı Aylık Sinema Dergisi, 'Sinema Âleminin Hayvanları'nı Haziran kapağına taşıdı.

Paylaş

Altyazı Aylık Sinema Dergisi, Haziran ayında ‘Sinema Âleminin Hayvanları’ başlıklı sıradışı bir dosyayla karşınızda. Usta yönetmenlerin, hayvanlara perdede yer açan, onlara farklı gözlerle bakmayı sağlayan filmleri yer alıyor bu dosyada. Sinemada insanın sadık dostu ya da korkunç kabusu olmanın ötesinde bir hayvan temsili mümkün mü? Altyazı yazarları bu sorunun olası cevaplarına kapı aralıyor: Robert Bresson’un Rastgele Balthazar’ından Béla Tarr’ın Torino Atı’na, Ken Loach’un Kerkenez’inden Roy Andersson’un İnsanları Seyreden Güvercin’ine…

Altyazı Haziran sayısında Olivier Assayas’ın geçtiğimiz yıl Cannes’dan ödülle dönen filmi Hayalet Hikâyesi’ni kapsamlı bir inceleme yazısıyla mercek altına alıyor. Ayça Çiftçi’nin kaleme aldığı yazı, 19. yüzyılın perili ev hikâyelerinden hayalet fotoğrafçılığına uzanıyor ve ölmüş ikiz kardeşinden haber bekleyen Kristen Stewart’ın hikâyesini başka hayaletlerle buluşturup konuşturuyor.

‘93 YAZI

Anne-babasını kaybeden altı yaşındaki Frida’nın öyküsünü dengeli, derinlikli ve dokunaklı bir biçimde anlatan ’93 Yazı (Estiu 1993) Berlinale’de En İyi İlk Film ödülünün sahibi olmuştu. Katalan yönetmen Carla Simón kendi çocukluğundan yola çıkarak gerçekleştirdiği bu ilk uzun metrajını tüm detaylarıyla Altyazı’ya anlatıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Londra saldırısıyla ilgili 12 kişi gözaltında

SONRAKİ HABER

Arjantinli kadınlar: Kadına şiddetten devlet sorumludur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...