04 Haziran 2017 12:55

Londra saldırısıyla ilgili 12 kişi gözaltında

İngiltere'de dün gece Londra Köprüsü ve yakınındaki Borough Pazarı'nda gerçekleşen saldırıyla ilgili 12 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Paylaş

Dün Londra'da meydana gelen ve 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısının ardından polis, 12 kişiyi gözaltına aldı.

Londra'nın doğusundaki Barking ilçesinde birkaç adrese yapılan baskınlarda polis, 12 kişiyi gözaltına aldı. Londra Emniyet Müdürlüğü, güvenlik güçlerinin Doğu Londra'da belirlenen adreslerde arama yapıldığını ve soruşturmanın hızlı bir biçimde devam edeceğini açıkladı.

ÖLENLER ARASINDA BİRER FRANSIZ VE KANADA VATANDAŞI DA VAR

Diğer yandan dün akşam Londra Köprüsü ve Borough Market'deki saldırılarda hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken ölenlerin arasında bir Kanada ve bir Fransız vatandaşı olduğu belirtiliyor.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau bir Kanada vatandaşının olayda hayatını kaybettiğini doğrularken Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian bir Fransız vatandaşının hayatını kaybedenlerin arasında olduğunu 7 Fransız vatandaşının da yaralandığını söyledi.

21 YARALININ  DURUMU AĞIR

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi de toplam 5 hastanede 38 kişinin tedavi altında olduğunu, bunlardan 21'inin durumunun ciddiyetini koruduğunu açıkladı.

Almanya İçişleri Bakanlığı, iki Alman vatandaşının yaralandığını, İspanya Büyükelçiliği bir İspanyol vatandaşının hafif yaralandığını bildirirken yaralılar arasında iki Avustralya'nın da olduğu belirtildi. (DHA)
 

 

ÖNCEKİ HABER

'Herkesi kapsayacak bir mücadele hattı örgütleyelim'

SONRAKİ HABER

Altyazı’nın Haziran sayısı bayilerde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...