'Herkesi kapsayacak bir mücadele hattı örgütleyelim'

Kayseri'de bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güçleri, 'Herkesi kapsayan bir mücadele hattı örgütleyelim' çağrısı yaptı.

04 Haziran 2017 12:49
Paylaş

Kayseri’de Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’ın da katılımı ile Emek ve Demokrasi Güçleri, EMEP bürosunda bir araya geldi. Demokrasi güçleri ortak mücadele çağrısı yaptı: OHAL kalksın, KHK’ler iptal edilsin. 

Hacı Bektaşı Veli Derneği Başkanı Sadık Genç, “Hiçbir ayrımcılığa izin vermeden birliğimizi kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Alevilere yönelik haklar, halkın talepleri göz ardı ediliyor, yok sayılıyor. Mecliste yürütülen çalışmalar, illerde olan mahalle çalışmaları devam etmeli ve güçlenmelidir” dedi.

EĞİTİM SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI: OHAL KALDIRISIN!

Referandum sürecinden bu yana KESK üzerinde artarak devam eden büyük baskılar, ihraçlar, mobbingler olduğunu dile getiren Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, “Gidişatın iç açıcı olmadığını biliyor. KESK bünyesinde bin dört yüz arkadaşımız kanunsuz, hukuksuz yere ihraç edildi. İhraç edilen bu arkadaşlarımız her konuda başarılı ve üyemizin aktiflerindendi. Bizim ileriye atacağımız adım, işimizi istiyoruz söylemi olmalı fakat en büyük talebimiz ‘OHAL kaldırılsın!’ olmalıdır. Bunun içinde ortak mücadele etmekten başka çaremiz yok” dedi.

DİSK Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam şunları söyledi: Bizim iş kolumuzda da taşeron mevzusunu bize tartıştırıp durdular. Çok profesyonel bir biçimde nabız ölçüyor. Halkın tepkisinin azaldığı anda da direkt yasalaştırıyorlar. Kıdem tazminatına geldiğimizde de yıllardır bu ülkede tartışılan bir konu. Zaman zaman öneriler getiriyorlar ve tepkiye göre geri çekiyorlar. Sendikalar anlaştığı zaman konfederasyonlar anlaşamıyor. Son defa gündeme geldiğinde ise hiçbir sendikanın sesi çıkmıyor. Niye olduğuna baktığımızda zaten bu sürece gelene kadar konuyu pişirmiş, onları koltuğunun altına almış durumda. OHAL’in kalkması, her kamu emekçisi, her bir işçi için ciddi bir önem taşıyor. İşçilerin taleplerinin göz ardı edilmemesi için işçi-memur el ele bir mücadele hattı ihtiyacımızdır.

SES KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI: ORTAK MÜCADELE KAÇINILMAZ

SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, “Hepimizi bir araya getirecek, ortak talepler ile ortak mücadele hattının olduğu bir şey geliştirilmeli ve adım atılmalıdır. Bunun için üzerime düşen görevi almaya hazırız” diye konuştu. 

Kutuplaştırıcı politikalara karşı, birleştirici politikalar yürütmeliyiz diyen HDP Kayseri İl Başkanı Cevdet Işık, “80 Milyonu kapsayacak bir politika olmalıdır. Kürt halkına yönelik baskıların olduğu bir süreçte hepimiz halkların kardeşliği için ayrım yapmadan bir arada olmalıyız” dedi.

SELMA GÜRKAN: İŞÇİ VE EMEKÇİ KESİMLERİNİ KAPSAYACAK BİR ÇALIŞMA ŞART

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da, “Referandum kritik bir eşikti. Hükümetin yapmayı düşündüğü düzenlemeler açısından da kritik bir eşikti. Bizim açımızdan da demokrasi ve barış güçlerinin mücadelesini ve taleplerini ortaklaştırmasını sağlaması açısından kritik bir süreçti. Referandum sürecinde kuşkusuz hep birlikte eksikliklerimizi yapmamız gerekip de yapamadıklarımızı ortaya koyabiliriz, değerlendirebiliriz. Herkes kendi tarafından bu değerlendirme ve gözlemleri yapmıştır. Ama şu açıdan iyi bir şey yaptığımız kesin; referandum sürecinde ağırlıklı olarak bu memlekette demokrasi ve hak özgürlükler konuşuldu. Sistem konuşuldu, rejim tartışması yapıldı. Ve bu rejim tartışmaları içerisinde AKP’nin ve diğer siyasi partilerin yeri ve görevleri tartışıldı. Bugün hükümet hızla yeni yasal düzenlemeleri geçirmeye çalışacak. İşçilerin kıdem tazminatının fona devrine karşı, kamu emekçilerinin iş güvencisinin kaldırılması başta olmak üzere ortak bir mücadele hattı emek, demokrasi güçleri bakımında bir zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

Gürkan şunları söyledi: “Bugün OHAL’in ve KHK’lerin bütün sonuçlarıyla kaldırılması sadece devrimcilerin görevi değil, sadece solcuların görevi değil. Ya da sadece EMEP’in, CHP’nin, HDP’nin görevi değil. Çünkü OHAL uygulamaları ve KHK’lerin bütün toplumsal kesimleri doğrudan etkileyen sonuçları var. Şimdi hesaplar yapılıyor, hükümet yüzde 51 üzerinden hesap yapıyor, muhalefet yüzde 49 üzerinden hesaplar yapıyor. Burada bize düşenin yüzde 49 üzerinden hesap yapmak değil bütün işçi ve emekçi kesinleri kapsayacak bir çalışma sürdürmektir. Yükümüz ağır olacak fakat kazanmaktan başka çaremiz yoktur.” 

‘GENÇLİĞİN HER ALANDA BİRLİKTE OLMAYA İHTİYACI VAR’

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk durağı gençlik oldu. Gençliğin sorunlarının ve taleplerinin konuşulduğu buluşmada Kayserili üniversite, lise ve işçi gençlerin ortak kaygısının gelecek kaygısı olduğu öne çıktı. 

Üniversitelerde uygulanan baskıcı tutumun gençliğe bilimsel anlamda hiçbir şey vaat etmediğini anlatan üniversiteli bir genç, “Bu politikalar gençliği her alanda köşeye sıkıştırmaya, birbirinden uzaklaştırmaya yönelik hamleler yapıyor. Gençliğin her alanda birlikte olmaya ihtiyacı var” dedi.

Gençliğin gelecek kaygısına, iktidarın baskıcı tutumuna karşı gençliğe büyük rol düştüğünü söyleyen EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “Genç arkadaşlarımız bulunduğu alanlarda, okullarında, fabrikalarında gidişata dair tartışmalarda yön vermelidir. Eğitim müfredatındaki değişiklikler ile gerici-kindar nesil anlayışını gençliğe dayatan iktidara karşı gençlik bir arada olmalı ve mücadele etmelidir” dedi. (Kayseri/EVRENSEL)


 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

‘Helikopter kazalarını Meclis araştırsın’ 

SONRAKİ HABER

Londra saldırısıyla ilgili 12 kişi gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa