04 Haziran 2017 12:45

CHP'li Atıcı: Demokrasiye ihtiyacımız var

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı, Türkiye’nin OHAL’e değil demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Paylaş

OHAL’in uzatılmasını yaklaşık 11 aydır sakal uzatma eylemiyle protesto eden CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Türkiye’nin OHAL’e değil demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirtti.

OHAL’in kaldırılmasına yönelik taleplere karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın OHAL’in devam edeceği açıklamalarına ilişkin gazetemize konuşan Aytuğ Atıcı şunları söyledi: “Adamın çok hoşuna gitti böyle hadise. Kişisel hak ve özgürlükleri kısıtlayacak bir malzeme buldu kendisine. Çok hoşuna gitti. Bütün diktatörlerin yaptığı gibi, yavaş yavaş çemberi daraltıyor. Bu OHAL arkasından en ufak bir kargaşada sıkıyönetim ilanı söz konusu olabilir. Çünkü bu zihniyet, anlayış doğrudan diktatöryal bir anlayış... OHAL’i normal bir şeymiş gibi kanıksatmaya çalışıyorlar. Örneğin işadamlarına ‘neyiniz engelleniyor ki?’, ‘teröristler dışında hiç kimse korkmasın’, yani OHAL’e karşı çıkan herkesi terörü desteklemek ya da terörist olarak tanımlayan bir anlayış ve maalesef böyle bir zihniyet var. Şimdi ben de döner sorarım: Evlilik programlarının OHAL’le ne alakası var? Kış lastiğinin OHAL’le ne alakası var? Kış lastiği gereklidir, ama niye OHAL kararnamesiyle çıkıyor? Eğitim Sen’lilerin işten atılması, Şişecam işçilerinin ne alakası var 'FETÖ' ile OHAL’le. Böyle yönetim şekli AKP’nin de tamda arzu ettiği yönetim şekli, bunun da anlamı şudur: 2019’da OHAL olmadan nasıl bir Türkiye’de yaşayacağımızın fragmanlarıdır, tanıtımlarıdır, reklamlarıdır. 2019’a kadar OHAL.” Atıcı, Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Demokrasinin içerisine insan hakları ve özgürlükleri içine koyarak söylüyorum. Demokrasiye ihtiyacımız var. Başka hiçbir şeyi konuşmaya ihtiyacımız yok. Ve hayır cephesinin ve OHAL’e karşı olanların birleşeceği tek bir payda var: O da demokrasidir. Gerçek demokrasi. Sana bana göre değil, gerçek demokrasi” değerlendirmesinde bulundu.  

Yaklaşık 11 aydır OHAL’e karşı sakal uzatma eyleminin sürdüğünü anlatan Atıcı, “Uzun süreli bir protesto olunca, ister istemez dünyada da ses getirdi” dedi. Uluslar arası basında sakal uzatmayla ilgili haberlerin de çıktığını belirten Atıcı, “Hayatımda en büyük zenginliğim sözümdür, dürüstlüğümdür. Yaklaşık 11 aydır eylemimiz devam ediyor. Mersin’in nemli sıcağında sakalı taşımakta kolay değil. Sonuçta nereye kadar giderse, oraya kadar gidecektir” diye konuştu.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kartal Belediyesi işçileri 'İz' filmi gösterimi yaptı

SONRAKİ HABER

‘Helikopter kazalarını Meclis araştırsın’ 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa