04 Haziran 2017 12:27

Gençler kurdukları meclisle asimilasyona karşı duracak

Adana Arap Halkı Alevileri Dayanışma Derneği üyesi Arap gençleri, meclis çatısında birleşerek, asimilasyona karşı mücadele edeceklerini belirtti.

Paylaş

Adana Arap Halkı Alevileri Dayanışma Derneği (AHADER) üyesi Arap gençleri, meclis çatısında örgütlenerek, asimilasyon ve ötekileştirmeye karşı mücadele edeceklerini belirtti. Meclis üyesi Hüseyin Para, sistemin gençler üzerindeki baskılarına değinerek, bu baskılara karşı mücadele yürütebilmek için bu meclisi kurduklarını söyledi.

Gençlerin kendi sorunlarını tartıştığı ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri getirdiği bir meclise ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Para, kurdukları meclisle gençler arasında örgütlü bir yapıyı oluşturmaya çalıştıklarını anlattı. “Asimilasyona karşı biz gençler örgütlülüğümüzü sağlayacağız” diyen Para, kurdukları meclisle Arap halkının gelenek ve göreneklerini yaşatacaklarını belirtti. Para, “Bizler sadece Arap gençleri bu meclise beklemiyoruz. Bizler tüm halkların gençlerini bekliyoruz” dedi.

Sistem içerisinde en aktif kesimin gençler olduğunu ve bu nedenle de gençlerin sistemin hedefi olduğuna dikkat çeken AHADER Arap Alevi Gençlik Meclisi üyesi Nilay Barutçu da, meclisi gençlerin sorunlarına çözüm bulmak için kurduklarını aktardı. Sistemin gençleri uyuşturmak ve yozlaştırmak için var gücü ile gençlere saldırdığını anlatan Barutçu, bu uygulamalara karşı gençler olarak bir araya geldiklerini söyledi. Barutçu, “Gençler meclis ile bu uygulamalara karşı duracak. Kendi özünü kurmaya çalışacak. Gençler kendi kimliğini ve kültürünü yaratabilecek bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyel ise bu mecliste toplamaya çalışacağız" şeklinde konuştu. (Adana/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Yağmur ardından 5 köye ulaşım yolu kapandı

SONRAKİ HABER

Damat Kavurmacı, karakolda imza verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...