04 Haziran 2017 11:19

İskoçya’da Çinli siyasetçinin evine ırkçı saldırı

İskoçya'da Çinli siyasetçi Yen Hongmei Jin'in evine ırkçı saldırı düzenlendiği, kümesteki tavuğunun taşla ezilerek öldürüldüğü belirtiliyor.

Paylaş

İskoçya Ulusal Parti’de (SNP) 2015’e kadar aktif siyaset yapan Çinli Yen Hongmei Jin ve Türkiye kökenli eşi Sıtkı Nalcı ırkçıların hedefinde. Yen Hongmei Jin’in bağımsız milletvekili adayı olmasıyla saldırıların arttığı belirtiliyor. Geçtiğimiz ay evlerinin kapıları kırarak kümesteki tavuğun taşla ezilerek öldürüldüğünü belirten Sıtkı Nalcı, “Bu açıkça ırkçı bir saldırıydı. Bize mesaj verilmek istendi” dedi. Nalcı aynı zamanda Türkiye-İskoçya Ticaret ve Sanayi Odası’nın CEO’su.

Nalcı, eşiyle birlikte eskiden aktif SNP üyeleri olduklarını belirterek, “Irkçı yaklaşımları nedeniyle 2015’de partiden ayrıldık. Eşim 8 Haziran Erken Genel Seçimleri’nde Dumfries and Galloway’de bağımsız milletvekili adayı oldu. Bu durumu hazmedemeyen ırkçıların bu saldırıyı düzenlediğini düşünüyoruz. Bağımsız bir adayın genelde kazanma şansı az olsa da Yen kazanabilir çünkü, 5 yıl boyunca belediyede başarılı çalışmalara imza attı” dedi. 

‘KAPIYI KIRIP İÇERİ GİRMİŞLER, KÜMESTEKİ TAVUĞU ÖLDÜRMÜŞLER’

Nalcı, seçim kampanyası çalışmaları sırasında evde olmadıkları sırada yapılan saldırıyı da şöyle aktardı: “Yerel seçimlerin olduğu 4 Mayıs’ta ırkçılar kapıları kırıp eve girmişler. Evi dağıtmışlar. Duvarlara yumurta atmışlar. Pasaportlarımızı bulup yere bırakmışlar. Hiçbir şey çalınmamış. En ürkütücü yanı da bahçedeki kümeste küçük çocuklarımızın beslediği tavuklardan birini öldürüp ortalığa bırakmışlar. Ne yazık ki burada ırkçılık son noktada. Bu olay İngiltere’de olsa yer yerinden oynar fakat İskoçya’da olup biteni duyan yok! Yen’in milletvekilliği manifestosunda ‘Biz ırkçılık ve ayrımcılığa da dur diyeceğiz’ sözünün de ırkçıları korkuttuğunu düşünüyoruz. Bize yapılan tehdit aslında İskoçya’daki bütün yabancılara.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Açlık grevi eylemine polis saldırdı, Esra Özakça fenalaştı

SONRAKİ HABER

Petrol-İş’ten destek ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...