04 Haziran 2017 11:17

Açlık grevi eylemine polis saldırdı, Esra Özakça fenalaştı

Yüksel Caddesi'nde 208'inci günde de eylem yapmak isteyen kamu emekçilerine polis müdahale etti. 14 gündür açlık grevinde olan Esra Özakça fenalaştı.

Paylaş

Yüksel Caddesi'nde 208'inci günde de eylem yapmak isteyen kamu emekçilerine yine müdahale edildi. Müdahalede 14 gündür açlık grevinde olan Esra Özakça fenalaştı. Öğretmen Acun Karadağ, "Haklılığı dünyaya kanıtlanmış bir eylemden çok korkuyorlar" dedi. 

Kamu emekçileri Acun Karadağ, Esra Özakça ile Semih Özakça'nın annesinin de aralarında bulunduğu grup, tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın direnişlerinin 208'inci gününde yine polis müdahalesiyle karşılaştı. Ankara Yüksel Caddesi'nde açıklama yapmak isteyen grubun konuşmasına dahi fırsat vermeyen polis, eylemcileri yerde sürükleyip Yüksel Caddesi'nden uzaklaştırmaya çalıştı. 

Darp edilerek yerlerde sürüklenen gruba, polis plastik mermi de sıktı. Çevredeki yurttaşların tepki gösterdiği olay, işyerlerinde oturan birçok kişiyi de etkiledi. Gazdan etkilenen yurttaşlar, sokağı terk etmek durumunda kaldı. Müdahale sırasında 14 gündür açlık grevini sürdüren tutuklu Semih Özakça'nın eşi Esra Özakça ise fenalaştı. 

'YAKIN ZAMANDA ONLAR GİDECEKLER'

Polis müdahalesinden sonra kısa bir konuşma yapan öğretmen Acun Karadağ, şunlar kaydetti: "Haklılığı dünyaya kanıtlanmış bir eylemden çok korkuyorlar. Mahkemelerden takipsizlik kararı aldık, yaptığımız suç değil ama onların bizi dövmesi, bize gaz atması bunların hepsi suç. Hem insan haklarına göre suç, hem de mevcut kendi yasalarında suç. Biz oraya yine gideceğiz, ta ki onlar oradan kalkana kadar. Çünkü sokaklar halkındır, anıtlar halkın malıdır, biz orada oturabiliriz de, çiçek de bırakabiliriz. Kimse bizi engelleyemez ama süre vermiyorum, yakın zamanda gidecekler. Bu kadar teşhir olmuş bir polis teşkilatı burada duramaz. Bütün halk onların haksız olduğunu görüyor."

Polis bir süre kapattığı Konur Sokak'tan çekilerek, uzun süredir kapattığı Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önüne geri gitti. (Ankara/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Savcılık sınavında hukuksuzca elendi, mahkeme ‘dur’ dedi

SONRAKİ HABER

İskoçya’da Çinli siyasetçinin evine ırkçı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...