04 Haziran 2017 11:07

Lokma yedikleri için işten atıldılar

Söke’de sendikalı oldukları için işten çıkartılan 19 işçinin fabrika önünde dağıttığı lokmalardan yiyen 3 işçi daha işten atıldı.

Paylaş

Aydın’ın Söke ilçesinde Yüksel Seramik Fabrikası’nda sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan 19 işçi, önceki gün eylem yaptı. Türk-İş’e bağlı Türkiye Çimse-İş Sendikası tarafından fabrika önünde düzenlenen eylemde, lokma döktürüp dağıtan işçilere arkadaşları da destek verdi. Çıkarılan işçilerin dağıttığı lokmadan yiyen 3 işçi daha işten çıkarıldı.

‘DAĞITILAN LOKMADAN YEDİKLERİ İÇİN ATILDILAR' 

Türkiye Çimse-İş Sendikası Alsancak Şube Başkanı İbrahim Coşkun, yaptığı yazılı açıklama ile 3 işçinin işten çıkarıldığını duyurdu. Coşkun, "1.5 aydan beri Söke'deyiz. İşten çıkartılan 22 arkadaşımız mağdur durumda. Sendikalı oldukları için bu arkadaşlarımız işinden oldu. Arkadaşlar çalışma şartlarını bize anlattılar. Fabrikada çalışma koşullarının yaşanabilir olmadığını gördük. Yemeklerinin doğru düzgün olmadığı, duş, soyunma odasının bulunmadığı çalışma şartları var. Sağlık koşullarının çok kötü olduğu bir ortam söz konusu. Silikozis hastalığına karşı fabrikada alınan bir önlem yok. Askeri ücretle çalışılıyor. Bunların düzeltilmesi gerekir" dedi.

Fabrikada sendikalarına üye 180 çalışanın olduğunu belirten Coşkun, üyelerinin teker teker işten atıldığını aktardı. En son atılan işçilerin, “İşçilerin dağıttığı lokmadan yedikleri” gerekçesiyle atıldığını kaydeden Coşkun, yaşananları kamuoyunun vicdanına bıraktıklarını ifade etti. (Aydın/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Mayıs ayında 39 kadın öldürüldü

SONRAKİ HABER

Savcılık sınavında hukuksuzca elendi, mahkeme ‘dur’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa