04 Haziran 2017 09:23

Londra’da ölenlerin sayısı 7'ye çıktı

Londra’da gerçekleştirilen saldırıda ölenlerin sayısı 7'yükseldi, 48 kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliği tespit edilemedi.

Paylaş

İngiltere’nin Başkenti Londra’da kentin merkezindeki London Bridge ve köprü yakınlarındaki Borough Market'ta terör saldırısı düzenlendi. Londra polisi, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye çıktığını, en az 48 kişinin de yaralandığını açıkladı. Emniyet yetkilileri daha önce ölü sayısını altı olarak duyurmuştu.

BBC Türkçe’de yer alan bilgilere göre, İngiltere Başbakanı Theresa May, birçok yaralının hayati tehlikesi olduğunu söyledi. May, Perşembe günü yapılacak erken genel seçim öncesi kampanyasını yarıda keserek Londra'ya dönmüş ve bugün güvenlik komitesi Cobra'yı toplamıştı.

Toplantının ardından bir basın açıklaması yapan May, “Dün akşam ülkemiz vahşi bir terör saldırısının kurbanı oldu” dedi. Son iki hafta içinde gerçekleşen Manchester ile Londra saldırılarının “tek bir radikal ideolojiyle” bağlantılı olduğunu belirten May, bunu ‘İslam'ın saptırılması’ olarak açıkladı.

May ayrıca, genel seçimlerin ertelenmesi yönündeki bazı çağrılara rağmen seçimlerin planlandığı şekilde bu Perşembe günü yapılacağını kaydetti.

Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick, saldırganların kimliklerinin henüz belirlenmediğini söyledi. Üç erkek zanlı saldırıdan 8 dakika sonra güvenlik görevlilerince öldürülmüştü.

Cressida Dick, “Kaçmış olan başka saldırganlar olduğunu sanmıyoruz ama kesinlikle emin olmak zorundayız” dedi.

Saldırı sonrası durumun “kontrol altına alındığını” belirten Dick, soruşturmanın hızlı ilerlediğini ve önemli kaynaklara ulaştıklarını da sözlerine ekledi.

Londra Ambulans Hizmetleri, saldırıdan sonra yaralıların 5 hastaneye kaldırıldığını, hafif yaralılara ise gerekli müdahalelerin olay yerinde yapıldığını açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, dört Fransız vatandaşının da yaralılar arasında olduğunu doğruladı. Avusturalyalı yetkililer, iki vatandaşlarının saldırı sırasında bölgede olduğunu ve birinin hastanede tedavisi gördüğünü açıkladı.

Polis daha önce olayı ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı: Birleşik Krallık'a destek sürecek

SONRAKİ HABER

Londra saldırısına dünyadan tepkiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...