06 Temmuz 2012 16:24

İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında 17 tahliye

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 18'i tutuklu 130 sanıklı İzmir Büyükşehir Belediyesi davasının ikinci duruşmasında 17 kişinin tahliyesine karar verildi.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “çıkar amaçlı suç örgütü lideri olmak” iddiasıyla 397 yıl hapis

İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında 17 tahliye
Paylaş


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “çıkar amaçlı suç örgütü lideri olmak” iddiasıyla 397 yıl hapis talebiyle yargılandığı davaya İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Dün saat 10.00’da başlayan duruşmada 25 sanık dinlendi. Bugün de sanıkların savunmasının ardınadn mahkeme heyeti akşam saatlerinde kararını açıkladı. Mahkeme heyeti sanıklar Tülay Azeri, Ferit Faruk Boyacıoğlu, Murat Boyacıoğlu, Gökhan Boğazkesen ve Hüseyin Kırmızı'nın, 6352 sayılı yasa ile değişik 5271 sayılı CMK'nın ilgili maddesi uyarınca yurtdışı yasağı konarak, adli kontrole tabi tutulmaları şeklinde tahliyesine karar verilirken, Serdal Selçuk Savcı, Hilmi Özen, Ali Süha Sabuktay, Mehmet Sayar, Hakan Say, Ömer Devrim Ergin ve Ata Karataş'ın konutlarını terk etmemek şeklinde adli kontrole tabi tutularak tahliyeleri kararlaştırıldı. Sanıklar Cafer Konca, Sedat Sakur, Abdülhalim Yazıcı ve Cafer Alt ise bulundukları yere en yakın polis merkezine giderek 19.00-21.00 saatleri arasında imza vermeleri şeklinde adli kontrolle serbest bırakıldı. Genel Sekreter Pervin Şenel Genç ise mevcut delil durumu ile beklenen raporların henüz gelmemesi nedeniyle tahliye edilmedi.

Karar üzerine adliye önünde açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Tutuklu bulunan 18 hükümlüden 17 tanesi çeşitli tedbir kararlarıyla serbest bırakıldı. Sadece, Pervin Şenel Genç'in tutukluluğuna devam kararı verildi. Genç'in nasıl bir insan olduğunu ve neler yaptığını, İzmir 'e nasıl hizmet ettiğini hepimiz biliyoruz. Umuyorum ki itiraz sürecinde değerlendirilecek ve Pervin Şenel Genç de özgürlüğüne kavuşacaktır. Sadece bir kişinin içerde kalması diğerlerinin serbest bırakılması zaten örgüt iddiasını da ortadan kaldırmıştır bize göre” dedi. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Rüzgar Santralleri için sancılı anlaşma

SONRAKİ HABER

Askeri operasyonlar can alıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...