04 Haziran 2017 00:52

‘Ayazma Bir Başkalaşım Hikayesi’ sergisi açıldı

Kentsel dönüşüme ayna tutan 'Ayazma Bir Başkalaşım Hikayesi' adlı fotoğraf sergisi Amed Şehir Tiyatrosunda açıldı.

Paylaş

İstanbul’da iki yıldır Kentsel Dönüşüm içerisinde doğal kaynaklar üzerine araştırma yapan Fransız Araştırma Enstitüsünün hazırladığı proje çerçevesinde “Ayazma Bir Başkalaşım Hikayesi” adlı fotoğraf sergisi Amed Şehir Tiyatrosunda açıldı. 

‘AYAZMA, SADECE BİR MODEL’

Serginin açılış konuşmasını yapan Celine Pierre Magnani sergiyi Diyarbakır’da açtıkları için mutlu olduklarını söyledi. Bir buçuk yıl önce başlattıkları bu projeyle kentsel dönüşümün doğal kaynaklar üzerine yarattığı tahribatı anlatmak istediklerini ifade eden Magneni, İstanbul’da bir semt olan Ayazma’nın sadece bir model olduğunu benzer durumların Türkiye’nin birçok yerinde yaşandığına dikkat çekti. 

Kentsel dönüşümle birlikte bir sürü yerin yıkıldığını ve bu dönüşüm sürecinde doğal kaynakların nasıl yönetildiğini araştırmaya başladıklarını ifade eden Magneni, çevre üzerine yaptıkları araştırmayı tüm boyutlarıyla inceleyerek kamuoyuna sunduklarını belirtti. 

“Aynı zamanda kalıcı bir şey olsun. Ayazma unutulmasın istedik.  O kadar baş döndürücü bir gündemimiz var ki bu tip projeler devam ederken bir taraftan da unutuluyor” diyen Magneni, başka kentlerde de devam edecek serginin çevre duyarlılığı için bir ilham kaynağı olmasını umut ettiklerini ifade etti. (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Tom McCarthy’den ‘Saten Ada’

SONRAKİ HABER

Tunus’ta direniş rüzgarları esiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...