04 Haziran 2017 00:33

Süper Lig'in son yolcusu belli oluyor: Es Es - Göz Göz

PTT 1. Lig playoff finalinde, futbolumuzun iki köklü kulübü Eskişehirspor ile Göztepe karşı karşıya gelecek.

Paylaş

Süper Lig’e yükselecek son takım bugün belli oluyor. PTT 1. Lig playoff finalinde bu akşam 21.30’da futbolumuzun iki köklü kulübü Eskişehirspor ile Göztepe karşı karşıya gelecek. Ali Palabıyık’ın yöneteceği final Antalya Stadyumu’nda oynanacak. Müsabakayı TRT Spor yayımlayacak.

MUSTAFA DENİZLİ YILMAZ VURAL’A KARŞI

Mustafa Denizli’nin yönetimindeki Eskişehirspor, sezonu 56 puanla üçüncü sırada tamamlamıştı. Kırmızı siyahlılar, playoffta ise Giresunspor’u 3-3 ve 1-0’lık sonuçlarla elemişti.

Normal sezonu 53 puanla beşinci tamamlayan Yılmaz Vural’ın çalıştırdığı Göztepe ise Boluspor’u 2 kez 2-0 yenerek finale kaldı.

İKİLİ REKABETTE BU YIL

İki takım arasında ligde oynanan maçlarda taraflar iç sahada farklı galibiyetler aldılar. Göztepe, Eskişehir’i İzmir’de 3-0’la (hükmen) geçerken Eskişehir ise rövanşta evinde 4-0 kazanmıştı. İzmir’de ilk maç, Göztepe’nin 2-1 üstünlüğüyle sürerken dönemin Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan, Başkan Halil Ünal’ın talimatıyla takımını sahadan çekmiş ve sonuç hükmen 3-0 Göztepe lehine tescillenmişti.

Göz Göz 2003’ten bu yana Süper Lig hasreti çekiyor. Eskişehirspor ise 1 yıl önce veda ettiği lige geri dönmek istiyor. 

TOPLAMDA 41. RANDEVU

Göztepe ile Eskişehir bu maçla 41. randevularına çıkacak.  1966/67 sezonu ile birlikte başlayan rekabette ilk maç İzmir’de oynanmış  ve 2-2 tamamlanmıştı. İki ekip Süper Lig, 2. Lig ve kupa maçlarında karşılaşırken oynanan 40 maçın 20’sini Eskişehir, 12’sini ise Göztepe kazandı. 8 maçta taraflar yenişemedi.

Göztepe, 11 galibiyetinin 10’unu iç sahada elde etti. Eskişehirspor ise evinde 17, deplasmanda 3 galibiyet aldı. İki takım arasındaki maçlarda kırmızı siyahlılar 52, Göztepe 44 gol kaydetti. İkili arasındaki en gollü maç ise 1969-1970 sezonundaydı. Eskişehir’de oynanan maçı ev sahibi 5-2 kazanmıştı.

KOREOGRAFİ YASAĞI VAR!

Türkiye Futbol Federasyonu, finalde tribünde koreografi yapmasını yasakladı. Başakşehir-Konyaspor maçındaki yasağı sürdüren TFF’ye taraftarlar sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Kartonlar, bayraklar ve özel posterlerle çok özel bir koreografiye hazırlanan Göztepeli taraftarların, konfeti şov yapacağı ve 10 bine yakın sarı kırmızılı bayrakla tribünlerde yer alacağı öğrenildi. 

İZMİR’DEN ANTALYA’YA 134 OTOBÜS

Göztepe camiası 14 yıllık Süper Lig hasretine son vermek için geri sayıma başlarken, İzmir de sarı kırmızılı taraftarları Antalya’daki finale taşımak için seferber oldu. Şu ana kadar İzmir Büyükşehir Belediyesinin 63, Bornova Belediyesinin 35, İzmir Ticaret Odasının (İTO) 22, Güzelbahçe ve Menderes Belediyesinin 3’er, Karabağlar, Gaziemir ve Aliağa Belediyesinin 2’şer, Menemen ve Balçoca Belediyesinin de 1’er olmak üzere 134 otobüs tahsis ettiği bildirildi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da kahvehanelere kumar baskını: 6 gözaltı

SONRAKİ HABER

Bir sezonluk maçlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...