03 Haziran 2017 21:01

Londra'da bir araç kalabalığa daldı: 8 ölü

İngiltere'de bir araç, Londra Köprüsü üzerindeki kalabalığın içine daldı. 8 sivil hayatını kaybetti, 48 kişi yaralandı.

Paylaş

İngiltere'deki Londra Köprüsü'nde bir minibüs, köprü üzerindeki kaldırıma çıkarak yayaların içine daldı. Daha sonra minibüsten çıkan bir kişinin bıçakla etraftaki kişilere saldırdığı ve saldırılar sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği 48 kişinin yaralandığı açıklandı. 3 saldırgan da öldürülürken yaralılardan 21'inin durumu ağır.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi intikal etti. Köprü trafiğe kapatıldı.

Londra Ambulans Hizmetleri yaptığı açıklamada "Londra Köprüsü'nde yaşanan olaya müdahale ediliyor. Lütfen bölgeye gitmeyiniz." uyarısı yapıldı.

Londra Ulaşım Kurumundan (TFL) yapılan açıklamada ise "polisin ilgilendiği büyük bir olay" nedeniyle köprünün ve civar yolların trafiğe kapatıldığı aktarıldı.

BBC'ye konuşan bir görgü tanığı, beyaz bir minibüsün aniden yoldan çıkarak, yaklaşık olarak saatte 80 kilometre hızla yayalara çarptığını kaydetti.

BOROUGH MARKET BÖLGESİNDE BIÇAKLI SALDIRI

Silahlı ve özel terör polisinin bölgeye sevk edilmesinin ardından, Londra Köprüsü’ne çok yakın olan Borough Market’te de bıçaklı saldırıların olduğu ve burada da yaralıların olduğu belirtildi. Polisin bölgeye gelmesiyle birlikte silah seslerinin bir kaç dakika sürdüğü haber verildi.

İlk saldırının ardından kaçan beyaz minibüsün Borough Market bölgesine geldiği iddia edildi. CNN İnternational'ın geçtiği bilgiye göre 2 kişi Borough Market'te bulunan bir restorandakilere bıçaklı saldırı düzenledi.

  • Harita: BBC Türkçe

Reuters'a konuşan bir kaynak, olay yerinde bıçakla yaralanan kişiler gördüğünü aktarırken, bazı görgü tanıkları ise silah sesleri duyduklarını bildirdi.​

BBC News, Londra’daki Borough Market’te bıçak taşıyan birinin görüldüğünü ve polisin operasyon düzenlediğini bildirdi.

  • Fotoğraflar: BBC

Polis güvenlik gerekçesiyle basın mensuplarını olay yerine yaklaştırmıyor.

VAUXHALL BÖLGESİNDE POLİS MÜDAHALESİ

Yine ilk saldırının gerçekleştiği noktaya çok yakın bir konumda bulunan Vauxhall bölgesinde üçüncü bir vaka rapor edildi. Polis daha sonra yaptığı açıklamada Vauxhall bölgesindeki olayların diğer iki olayla alakası olmadığını bildirdi.

'KAÇ, SAKLAN, BİLDİR'

Metro seferleri durduruldu. Vatandaşların olabildiğinde bölgeden uzak durmaları çağrısı yapıldı. Londra polisinin sosyal medya hesabından yayınladığı 'Kaç, Saklan, Bildir' başlıklı uyarı mesajında, olay yerinde bulunan kişilerden önce kendi güvenliklerini sağlamaları, ardından konuyu yetkililere bildirmesi talep edildi.

BAŞBAKAN MAY: TERÖR SALDIRISI OLABİLİR

İngiltere Başbakan'ı Theresa May, gerçekleşen olayların "terör saldırısı olabileceği" ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı. Öte yandan Başbakan May, bugün acil güvenlik toplantısı yapacak.

TRUMP, SEYAHAT YASAĞI VURGUSU YAPTI

ABD Başkanı Donaldf Trump, Londra'da yaşanan saldırının ardından yaptığı açıklamada, tamamı Müslüman çoğunluğa sahip 7 ülkenin vatandaşlarına yönelik uygulamaya çalıştığı ancak mahkeme tarafından iptal edilen seyahat yasağına vurgu yaptı. Trump şu ifadeleri kullandı:

“Akıllı uyanık ve güçlü olmalıyız. Bize hakkımızı geri vermek için mahkemelere ihtiyacımız var. Daha fazla güvenlik için seyahat yasağına ihtiyacımız var. ABD, İngiltere’nin yanındadır. ABD, ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır. Tanrı korusun”

LONRA POLİSİ: LONDRA KÖPRÜSÜ VE BOROUGH MARKET'TEKİ OLAYLAR TERÖR SALDIRISI

  • Fotoğraf: Reuters

Londra polisi, Londra Köprüsü ve Borough Market'te gerçekleşen olayların terör saldırısı olduğunu açıkladı.

LONDRA'DA MEKANLAR BOŞALTILIYOR

Yeni bir saldırı olması ihtimaline karşı polis, Londra'daki mekanları tahliye etmeye başladı.

THE SUN VE BBC 3 SALDIRGANIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLDİRDİ

BBC ve The Sun silahlı 3 saldırganın da polis tarafından vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

Öldürülen saldırganlardan birinin üzerinden bomba düzeneği çıktı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin Asya ve Orta Doğulu görünümlü olduğu belirtiliyor.

POLİS: 8 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 3 SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi ise yaralandı. Yaralılar tedavi altına alındı. 

Saldırganların "Bu, Allah için" diye bağırdıkları da, haberlerdeki iddialar arasında.

İNGİLTERE'DE TERÖR SALDIRILARINDA ARTIŞ

2003 yılında İngiltere’nin ABD ile birlikte Afganistan ve Irak işgallerinden sonra, terör örgütlerinin en büyük hedefi haline gelen İngiltere’de son üç ay içinde üç terör saldırısı yaşandı.

7 Temmuz 2005 yılında Londra’da üç ayrı noktada aynı anda yapılan bombalı saldırılarda toplam 52 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu saldırının ardından, istihbarat örgütlerinin yoğun gözaltı ve engellemelerinin ardından uzun bir süre bu saldırılar engellenirken, son üç ay içinde üç saldırı oldu. Bu saldırılarla birlikte istihbarat örgütlerinin de sorgulandığı dikkat çekiyor.

22 Mart’ta, Westminster Köprüsü üzerindeki kaldırıma çıkan araba yayaların üzerine sürmüş ve 5 kişiyi öldürmüş ve 50 kişiyi de yaralamıştı.

22 Mayıs’ta, Manchester şehrindeki Manchester Arena’daki konsere bombalı saldırı sonrası 22 kişi hayatını kaybetmiş ve 64 kişi de yaralanmıştı.

Londra Köprüsü üzerinde yapılan bu saldırı da son üç ay içindeki üçüncü saldırı oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ’da yanmış erkek cesedi bulundu

SONRAKİ HABER

Hatay’da orman yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...