03 Haziran 2017 16:59

Kocaeli Kadın Platformu: Verilen cezayı kabul etmiyoruz

Kocaeli Kadın Platformu, 8 Mart eyleminde gözaltına alınan kamu emekçisi kadına kurumu tarafından verilen cezayı protesto etti.

Paylaş

Kocaeli Kadın Platformu, İzmit Yürüyüş Yolu Belediye İş Hanı önünde yaptığı açıklamayla, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde yapılan eylemde gözaltına alınan 39 kişiden biri olan ve Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görev yapan kamu emekçisine verilen kademe durdurma cezasını protesto etti.

'HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Platform üyeleri, kamu emekçisi hakkında kurumu tarafından idari soruşturma açıldığını, bunun sonucunda önce kamu görevinden men cezası verildiğini ama herhangi bir disiplin suçu olmayan emekçiye kademe ilerleme cezası verildiğini belirtti. Kadınlar, ’8 Mart meşrudur soruşturmalar geri çekilsin’ yazılı pankart açarak sloganlar attı.

Kocaeli Kadın Platformu adına konuşan Sibel Yılmaz, 8 Mart günü darp edilerek gözaltına alındıklarını belirterek, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü için alanlara çıkan tüm kadınlar gibi biz de platform olarak tek adamın bize dayatmaya çalıştığı faşizme rağmen sokaklardaydık. Kocaeli Emniyetinin OHAL durumunu kentimizde sıkıyönetim uygulamalarıyla hayata geçirmeye çalışması nedeniyle basın açıklamamızın okunmasına bile izin verilmeden darp edilip gözaltına alındık. Gözaltına alınan arkadaşımıza kurumu tarafından idari soruşturma açıldı. Arkadaşımıza önce kamu görevinden çıkarılma cezası verildi. Ardından bu ceza kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına çevrildi" dedi.

Hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ve verilen cezayı kabul etmediklerini vurgulayan Yılmaz, "Tüm dünyada kitlesel şekilde kutlanan 8 Mart eylemi, bilimin ve bilimsel araştırmanın merkezi olması gereken bir üniversite hastanesinin yönetimi tarafından terör eylemi olarak ilan edildi. Bu nedenle kamu emekçisi kadın arkadaşımıza verilen bu cezayı kabul etmiyoruz. Hukuki sürecin takipçisi olacağımızı, kadın arkadaşımızı yalnız bırakmayacağımızı buradan duyuruyoruz" ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da kötü hava yaşamı etkiledi

SONRAKİ HABER

TAYAD'lı aileler: Tutsaklara işkence yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...