03 Haziran 2017 15:32

Süper Lig sona erdi: Bursa kümede kaldı, Rize düştü

Spor Toto Süper Lig'de 34 haftalık maraton bugün oynanan maçlarla sona erdi. Şampiyonun belirlendiği ligde gözler kümede kalma yarışındaydı.

Paylaş

Süper Lig'de 2016/17 sezonu bugün oynanan 6 maçla sona erdi. Şampiyon Beşiktaş ligi 4-0'lık Osmanlıspor galibiyetiyle tamamlarken Fenerbahçe 3.'lük koltuğunu bırakmadı. Haftanın merakla beklenen mücadelesi ise Bursaspor'la Çaykur Rizespor arasındaki kümede kalma rekabetiydi. Her iki takımın da rakiplerini mağlup etmesiyle Bursaspor korkulu rüya görmekten kurtuldu. Rize ise 4 yıl aradan sonra yeniden PTT 1. Lig'e düştü.

Günün sonuçları şöyle:

Trabzonspor-Bursaspor: 1-2
Ç.Rizespor-A.Alanyaspor: 1-0
Beşiktaş-Osmalıspor: 4-0
Adanaspor-Fenerbahçe: 1-3
Galatasaray-Konyaspor: 2-1
Kayserispor-Medipol Başakşehir: 0-1

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ

Süper Lig'in 2016-2017 sezonunda 15. şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş, bugün son maçı öncesinde de kutlamalarına başlamıştı. Osmanlıspor ile yaptığı son maçta ise kendi evinde 4-0'luk skor elde etti.

BURSASPOR SÜPER LİG'DE KALMAYI BAŞARDI

Lig'de kalmak için son maçına çıkan Bursaspor'un, Trabzonspor'u yenmesi gerekiyordu. Bursaspor, Trabzonspor'u yenerek ligi 38 puanla 15. sırada bitirdi.

Ç.RİZESPOR SÜPER LİG'DEN DÜŞTÜ

Ç.Rizespor, A.Alanyaspor 1-0 yense de 36 puanda kalarak Süper Lig'e veda etti.

LİG'DE 3.'LÜK FENERBAHÇE'NİN 

Son hafta maçlarında Galatasaray ve Fenerbahçe de rakiplerini yendi ancak sarı-lacivertliler ikili averajdaki üstünlüğüyle ligi üçüncü sırada tamamladı.

Fenerbahçe Adanaspor’u 3-1 yendi, Galatasaray’ın 2-1’lik Konyaspor galibiyeti üçüncülük için yeterli olmadı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çeşme'de denizde bir mültecinin cesedi bulundu

SONRAKİ HABER

Rektörün eş atamasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...