06 Temmuz 2012 15:35

'TOKİ'nin yaptığı ev, ev değil'

Narlıdere’ye bağlı 2. İnönü Mahallesi halkının kentsel dönüşümle ilgili olarak düzenlediği toplantıya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ekoloji ve Yaşam atölyesi üyeleri katıldı. İzmir’de kentsel dönüşüm kapsamına alınan 26 mahalleden biri olan 2. İnönü Mahallesi sakinlerine, ‘Afet yasası&rsq

'TOKİ'nin yaptığı ev, ev değil'
Paylaş

‘SÖZDE AFET RİSKİ OLAN BÖLGELER YIKILIYOR’

Burada konuşan Av. Hasan Hüseyin Evin, Meclisten geçen “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Yasa” ile ilgili bilgi vererek, vatandaşları başına geleceklere karşı uyardı. Neredeyse İzmir’in tamamını gören manzarayı göstererek, “İşte buraları size yar etmek istemiyorlar. Asıl sebep bu. Bunu gizlemek için de sözde ‘afet riski’ olan bölgeleri yıkmaya çalışıyorlar” diye konuştu.  Yasayla birlikte emekçileri şehrin dışına sürmek istediklerini dile getiren Evin sözlerini, “İşte bu kentsel dönüşüm dedikleri şey de bu sürgünün organize olmuş halidir. Diğer mahallelerde yaşananlar burada da yaşanabilir. Bizi artık ne mahkemeler ne de siyasetçiler kurtarır. Bizi ancak birleşmek kurtarır” diyerek bitirdi.

MAHALLELİ TEPKİLİ

Ardından konuşan Vezan Karabulut,  kentsel dönüşümün, afet riski taşıdığını ileri sürdükleri bölgelerdeki halkın daha iyi yerlerde oturmasını sağlamak için yapılmadığını dile getirdi. Kentsel dönüşüm kapsamında yaptıkları TOKİ evlerinin de güvenli olmadığını ifade eden Karabulut, birkaç gün önce Samsun’da yaşanan sel felaketini hatırlattı.

Toplantı sonrası görüşlerini aldığımız mahalle sakinlerinden Beyhan Boz, 30 yıldır mahallede yaşadığını ifade ederek, kentsel dönüşümün böylesini istemediklerini vurguladı. Daha önce Narlıdere’nin yeşillik içinde olduğunu dile getiren Boz, “Şimdi burası beton kokuyor. Buralara afet bölgesi diyorlar. Ama burası depreme çok dayanıklı. TOKİ ev yapsa bile, yaptıkları ev, ev değil ki. Bunlar sırf kendi çıkarları için oluyor” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Önce gasbetti şimdi satıyor

SONRAKİ HABER

AKP’nin tasfiye ve bölme çabaları boşa çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...