03 Haziran 2017 11:59

TYS’den ‘Özgürlük İçin Söz Ver!’ eylemi

Kadıköy Kitap Günleri'nde TYS'nin çağrısıyla buluşan gelen yazar ve siyasetçiler, tutuklu yazarlar, gazeteciler, akademisyenler için özgürlük istedi.

Paylaş

Türkiye Yazarlar Sendikası(TYS), Kadıköy Kitap Günleri’nde “Özgürlük İçin Söz Ver!” adıyla başlattığı eylemlerle tutuklu yazarların, gazetecilerin, akademisyenlerin durumlarına dikkat çekti.

Kitap Günleri boyunca sürecek buluşmaların ilkinde aralarında yazarlar, gazeteciler ve siyasetçilerin bulunduğu CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar, Adnan Özyalçıner, Eşber Yağmurdereli, Seray Şahiner, Cavit Naci Tarhan, Orhan Erinç gibi isimler Haydarpaşa Vapur İskelesi’nden denize şişeler içinde “özgürlük mektupları” bıraktı. Eyleme katılanlar sık sık “Basına özgürlük” ve “Gazetecilere özgürlük” sloganları attı.

‘ÜLKE YARI AÇIK CEZAEVİNE DÖNDÜ’

TYS Başkanı Mustafa Köz elindeki şişeyi denize bırakmadan evvel şöyle konuştu: “Uzun zamandır büyük sorunlarımızdan biri özgürlük. Ülke deyim yerindeyse yarı açık cezaevine döndü. Yazarlar, sendikacılar, gazeteciler, avukatlar, şairler özgürlük için mücadele ediyorlar. Biz de TYS olarak yazar dostlarımızla bu özgürlük sorununa burada dikkat çekmek istedik. Yazarların ve okurların buluştuğu çok güzel bir mekandayız. Nazım’ın da Memleketimden İnsan Manzaraları’nı başlattığı yer burası; bu merdivenlerde başlatmıştı. Bir nebze de olsa özgürlük sorununa dikkat çekmek için özgürlük isteklerimizi bırakma eylemi yapalım dedik. Umarım bu eylemimiz amacını yerine getirmiş olur.” Köz’ün konuşmasından sonra eyleme katılanlar içinde özgürlük dilekleri bulunan şişeleri denize attılar.

TYS, Kitap Günleri’nin son günündeyse Haydarpaşa Vapur İskelesi’nin önünde uçuracağı “dilek fenerleri”yle özgürlük isteğini İstanbullulara duyuracak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de OHAL ve KHK’lere karşı eylem: İşimizi istiyoruz

SONRAKİ HABER

Nâzım Hikmet ölümünün 54. yılında mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...