Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan mezarı başında anıldı

1994 yılında kaçırıldıktan iki gün sonra cesedi bulunan TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan, mezarı başında anıldı.

03 Haziran 2017 11:37
Paylaş

İstanbul'da 1994 yılında arkadaşları Hacı Karay ve Adnan Yıldırım ile birlikte Yeşilköy'de bir otelin çıkışında kaçırıldıktan iki gün sonra cesedi bulunan Savaş Buldan, eşi TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ve partililer tarafından mezarı başında anıldı.

Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım'ın mezarlarının bulunduğu Avcılar Mezarlığı'nda yapılan anmaya Pervin Buldan, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP'li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Celal Doğan ve Erol Dora ile birlikte Buldan, Karay ve Yıldırım'ın yakınları katıldı.

Savaş Yıldırım, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım'ın fotoğraflarının bulunduğu pankartın önünde konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Pervin Buldan, "Bugün Savaş'ın, Hacı'nın ve Adnan'ın katledilişinin 23. yılını geride bıraktık. 23 yıl önce bugün, İstanbul'un göbeğinde bir otelden alınarak Bolu'nun Yığılca ilçesine götürülüp orada yoğun işkenceler yapılarak, üzerlerinde naylonlar, sigaralar söndürülüp derileri yüzülerek katledildiler. O günden bu güne Türkiye'de değişen hiçbir şey olmadı. Faili meçhuller, yargısız infazlar, katliamlar, bugün devletin sistematik olarak önüne koyduğu bir politika olmaya ne yazık ki devam etti" dedi.

'KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNÜN ANAHTARI BU CİNAYETLERİN AÇIĞA ÇIKARILMASIDIR'

Buldan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TBMM'de görev yapmamıza rağmen faili meçhul cinayetlerin araştırılmasına yönelik bir komisyon kurduramadık bu hükümete. Amacımız, bu coğrafyada işlenen bütün faili meçhullerin açığa çıkmasını, sorumluların yargılanmasını sağlamaktı. Biz biliyoruz ki Kürt sorunun demokratik yöntemlerle çözümünün esas anahtarı bu cinayetlerin açığa çıkarılmasında. Eğer devlet, AKP hükümeti Kürtlerle barışmak istiyorsa, Kürtlerle barışmanın bir yolunu arıyorsa o zaman Savaş'ın, Hacı'nın ve Adnan'ın katillerini yargılayarak buna başlayabilir. Bunların katilleri açığa çıkmadan devletin ve hükümetin bizden barış istemeye yüzü olmamalı."

HDP Sözcüsü Osman Baydemir ise hem Kürtçe hem de Türkçe konuştu. 17 bin 500 faili belli siyasi cinayet olduğunu söyleyen Baydemir, "17 bin 500 faili belli siyasi cinayetin sadece üçü olan Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay'ın kabri başındayız. Bir kez daha katillere ve katillerin arkasındaki o siyasi zihniyete biz sizi unutmadık, sizin zulmünüzü unutmadık. And olsun ki Buldanlar, Karaylar ve Yıldırımlar asla unutulmayacak. Ama o katiller, o katillerin arkasındaki siyasi saikler yıkımların içerisinde birer çirkin surat olarak tarihe nakşedilecekler" dedi.Konuşmaların ardından Buldan, Karay ve Yıldırım için fatiha okundu. (İstanbul/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş: Gökçek işe başlatması gereken 82 kişiyi engelliyor

SONRAKİ HABER

'Hasta mahpus Nihat Baymış serbest bırakılsın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...