03 Haziran 2017 11:39

Yarkadaş: Gökçek işe başlatması gereken 82 kişiyi engelliyor

CHP'li Barış Yarkadaş, Ankara Büyükşehir Belediyesinde engelli kadrosundan işe başlatılması gereken 82 kişinin engellendiğini iddia etti.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, yayınladığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediyesine atanan 82 engelli personelin 4 aydır engellendiğini iddia etti. Yasa gereği 50 ve üzerinde işçi çalıştıran kamu kurumlarının yüzde dört oranında engelliyi istihdam etmesi gerektiğini hatırlatan Yarkadaş, "Devlet Personel Başkanlığı Kanunu gereği, Ankara Büyükşehir Belediyesine 82 görevli atandı. Ancak bu kişiler, dört aydır işe başlatılmıyor" dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde geçmiyor mu? 82 kişi hak kazanmış olmasına rağmen dört aydır neden işe başlatılmıyor?  Melih Gökçek’in bizim bilmediğimiz bir ayrıcalığı mı var?” diye sordu.

‘GÖKÇEK’İN KEYFİ TUTUMU’

Ankara Büyükşehir Belediyesine 3 sosyolog, 2 programcı, 45 memur, 10 teknisyen, 5 istatistikçi, 1 psikolog, 10 tekniker ve 6 peyzaj mimarı atandığını açıklayan Yarkadaş, “Bu kişiler, devletin kendilerine tanıdığı hakkı, Gökçek’in keyfi tutumu yüzünden kullanamıyor” diye konuştu.

İDARE MAHKEMESİ’NE KOŞMUŞ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin atamalara itiraz ettiğini ve Ankara 11. İdare Mahkemesine gittiğini belirten Yarkadaş, “CHP’nin hukuk dışı uygulamalar karşısında İdare Mahkemesine gitmesini eleştiren Gökçek, iş kendisine gelince yaptığı eleştirileri bir anda unutuyor. Görüyoruz ki; atamaları engellemek için mahkemeye koşuyor” dedi.

‘KEDİLİ HAVUZA VAR İŞÇİYE YOK’

Konuyu TBMM’ye taşıyan ve Başbakan Binali Yıldırım’a yazılı soru önergesi veren Yarkadaş, “Gökçek kedili plastik havuz gibi akıl dışı projelere iki milyon TL harcıyor. Bu tam 335 işçinin maaşına denk geliyor. 82 kişi ise havuza iki milyon liranın akıtıldığı bir dönemde kazanılmış haklarına rağmen işe başlayamıyor” diye konuştu.

Yarkadaş, soru önergesinde "82 yurttaşımız neden işe başlatılmıyor? Anayasanın ve 5378 sayılı kanunun ihlal edilmesine neden göz yumuluyor? Engelli yurttaşlarımızı kanuni haklarına rağmen işe başlatmayan başka kamu kurumları da mevcut mudur? 2016 ve 2017’de kaç engelli yurttaş istihdam edilmiştir?" sorularını sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim'de kan anonsuna beraatın gerekçesi açıklandı

SONRAKİ HABER

Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...