03 Haziran 2017 11:14

TV 10 eylemi 35’inci haftasında

KHK ile kapatılan TV 10’un çalışanları, televizyonlarının açılması talebi ile 35’inci kez Galatasaray Meydanı’ndaydı.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan TV 10’un çalışanları, televizyonlarının açılması talebi ile 35’inci kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Eylem, İnsan Hakları Derneği (İHD), Cumartesi Anneleri, Alevi Dernekleri ve çok sayıda yurttaşın desteği ile yapıldı.

Eylemde, "Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz" pankartı açılarak "Özgür basın susturulamaz" ve "TV 10 Alevilerin vicdanıdır, susturulamaz" dövizleri taşındı.

Eylemde ilk konuşan TV 10 Yönetim Kurulu Üyesi Veli Büyükşahin, "35 haftadır buradayız. ‘Basın özgür olsun, gazetecilik suç değildir’ demek için buradayız. Alevilerin kendisini ifade ettiği televizyonları açılsın diye buradayız. Hukuksuzluk son bulsun istiyoruz. KHK'lerden doğan hukuksuzluğun bir an önce giderilmesi gerekiyor. TV 10 alevilerin, emekçilerin, kadınların sorunlarını konuşmak için vardı. Bizi ve kapatılan diğer televizyonları bunların konuşulup tartışılmaması için kapattılar. Lokmalarımızla kurduğumuz televizyonumuz yeniden açılsın istiyoruz " diye konuştu. 

Büyükşahin’in ardından söz alan Gazeteci Hasan Bıra, çektiği görüntüleri yayınlayacak bir mecra bulmadığını söyledi. Bıra,  "Ben Dersim’de yaşıyorum. Dersim'de köyleri çekip yayınlamaya çalışıyorum. Biliyorsunuz Dersim’de her şey yasaklı. Çektiklerimizi de kanalları kapattıkları için ekrana çıkaramıyoruz" dedi.

‘TV 10 EZİLENLERİN KANALIYDI’

Bıra’nın ardından söz alan HUBYAR Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Aydın Deniz, Nâzım Hikmeti anarak söze başladı. Deniz, "TV 10 Alevilerin iletişim araçları, Alevilerin kendilerini ifade ettikleri yerdi, kadınların, ezilenlerin kanalıydı. Taleplerimize rağmen hala kanalımız açılmadı. Hak ve talep mücadelemizi 35 haftadır sürdürüyoruz” dedi.

OHAL uygulamalarını da eleştiren Deniz, ”Talebimiz OHAL'in sonlandırılması, KHK ile kapatılan kanalların tekrar açılması, haksız yere işinden gücünden ihraç edilenlerin tekrar işlerine dönmesidir” şeklinde konuştu. (İstabul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yüzülebilir körfez çalışmasında batık gemi buldular

SONRAKİ HABER

Kadıköy duvarlarında Nâzım Hikmet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...