03 Haziran 2017 10:16

KHK ile ihraçlar Mersin'de protesto edildi

Mersin'de emekçiler her hafta olduğu gibi bu hafta da bir araya gelerek, KHK’lerle hukuksuz bir biçimde işten atılanların işe geri dönmesini istedi.

Paylaş

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu “İşimizi geri istiyoruz, Semih Özakça ve Nuriye Gülmen serbest bırakılsın” pankartıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK Şubeler Platformu adına açıklamayı yapan Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Canan Solak, konuşmasında Gezi Parkı direnişinin 4.yılı olduğunun altını çizdi ve “Gezi ilk günkü coşkusuyla devam ediyor” dedi.

15 Temmuz sonrasında çok sayıda emekçinin haksız yere işten atıldığını belirten Solak, şu ifadeleri kullandı: “Bizler bu ülkenin onurlu yurttaşları olarak dün olduğu gibi her türlü darbenin karşısında durduk, durmaya da devam ediyoruz. Ancak mağdur olan, ihraç edilen açığa alınan, açlıkla terbiye edilmeye çalışılan yine bizler olduk. KESK olarak diyoruz ki, OHAL bir an önce kaldırılsın. KHK’ler iptal edilsin. Ekmeği ve onuru için açlık grevindeyken tutuklanan, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça derhal serbest bırakılsın.” (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaşlılar şampiyonluğu Boğaz'da kutladı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş stadın adını 'Vodafone Park' olarak değiştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...