03 Haziran 2017 09:11

PETKİM’deki işten atmalar protesto edildi

İzmir Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, PETKİM’de yaşanan işten çıkarmaları protesto etti.

Paylaş

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, PETKİM’de yaşanan işten çıkarmaları basın açıklaması ile protesto etti.

Demokrasi Meydanında yapılan açıklamada konuşan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, 15 Temmuz darbe girişiminin sorumluları kendileri olmadığı halde, buna yönelik uygulamalarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. 20 gündür işinden, aşından edilmiş olan PETKİM işçileri ile ilgili hiçbir devlet yetkilisinin gelip bir şey sormadığını dile getiren Oktay, “Bugüne kadar yapmış olduğumuz takibat ve ilgililerle yapmış olduğumuz görüşmelerde de bizim önümüze konan herhangi bir belge yoktur. Dolayısıyla bugün yaşananlar bu işin bir cadı avına dönüştüğünün göstergesidir” dedi. Oktay, başta SOCAR yönetimi olmak üzere bu işi fırsata çevirmek isteyen herkesi protesto ettiklerini belirtti. 

'OHAL SÜRECİ FIRSATA ÇEVRİLMEK İSTENİYOR'

Demokrasi Platformu bileşenleri adına ortak açıklamayı okuyan DİSK Genel-İş Aliağa Belediyesi İşyeri Temsilcisi Sinan Uğur da, “OHAL soruşturması kapsamı bahane gösterilerek 24 Petrol-İş üyesinin iş akitleri fesih edilmiştir. Hiçbir somut gerekçe olmadan OHAL sürecini fırsata çevirmeye çalışanlara da sessiz kalmayacağız” dedi. 

İşten çıkarılan işçilerin herhangi bir terör örgütüyle alakaları olmadığını, devlet yetkililerine ve PETKİM yönetimine bunun defalarca sunulmasına rağmen bir sonuç alınamadığını vurgulayan Uğur, yaşananların bir cadı avına dönüştüğünü, bununla da kalmayıp işverenlerin OHAL sürecini fırsata çevirerek emek hırsızlığı yaptıklarını belirtti.

 

'HUKUKSUZCA İŞTEN ÇIKARMALAR SON BULSUN'

Uğur, “İşten atılan arkadaşlarımızın işe iade süreçleri devam etmektedir. Bu anlamda OHAL süreci de devam etmekte olup bütün işverenler işten atmaları bu kapsama sığdırmaya çalışmaktadır. Bizler toplu sözleşmelerinin devam ettiği bir süreçte haksız, hukuksuz ve mesnetsiz bir şekilde iş akitleri feshedilen işçi kardeşlerimiz işe dönene kadar ve hakları, itibarları iade edilene kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Uğur’un ardından işten çıkarılan ve 10 günü aşkındır Petrol-İş Aliağa Şubesi önünde tek başına direniş yapan işçilerden Onur Ulu söz alarak destek veren herkese teşekkür etti.

Ulu, “Bu kentteki bütün emekçilerin sorunlarının çıkış kaynağı aynı, sermaye iktidarı. Sorunlarımızı ortaklaştırmamız için bir araya gelelim. Bundan sonrası için elbirliğiyle ortak mücadele zemini kuracağımız bir birliktelik kuralım” dedi.

Kendisine yapılan saldırıyı geri püskürtebilirlerse gelecekte yaşanacak sorunlara karşı da bir umut yeşermiş olacağına olan inancını belirten Ulu, açıklamaya katılan herkesten bu direnişi sahiplenmelerini rica etti. Basın açıklaması, katılımcıların destek sloganları ve alkışların ardından sonlandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ali Koç, Fenerbahçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı

SONRAKİ HABER

Astana görüşmelerinin 5. turu 12-13 Haziran'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa