03 Haziran 2017 08:39

Bursa'da 'Gezi' anısına 530 fidan dikildi

Gezi direnişinin 4'üncü yıl dönümünde Bursa Demokrasi Güçleri, Gezi direnişi anısına 530 fidan dikti.

Paylaş

Gezi direnişinin 4'üncü yıl dönümünde Bursa Demokrasi Güçleri, Kurtuluş Mahallesi’nde direnişin anısına fidan dikti. Fidan dikimine katılan Nilüfer  Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, “Gezi’yi demokrasi talebinin açığa vurulduğu gün olarak değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

GEZİ DİRENİŞİ ANISINA 530 FİDAN

Nilüfer Kent Konseyinin de bileşeni olduğu Bursa Demokrasi Güçleri, Gezi direnişinin 4'üncü yıl dönümünde, Nilüfer Kurtuluş Mahallesi’nde fidan dikti. Bursa Demokrasi Güçlerinden geniş katılımın olduğu fidan dikme etkinliğinde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal da yer aldı. Etkinlikte toprağa 530 fidan ekildi.

'GEZİ, DEMOKRASİ TALEBİNİN AÇIĞA VURULDUĞU GÜNDÜR'

Etkinlikte konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Gezi” ruhunun iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekti ve demokrasinin önemine vurgu yaptı. Bozbey "Gezi’yi demokrasi talebinin açığa vurulduğu gün olarak değerlendirmemiz gerekiyor. O gün Gezi ruhunu iyi anlayanlar demokrasi taleplerinin de savunuculuğunu üstlenen insanlar olarak ortaya çıktılar. Gezi ruhu aslında insanların, ‘Benim mahallemde' ya da 'benim şehrimde ne yapılacaksa benim de sözüm olsun, katkım olsun, ben de katkı koyayım’ demesiyle başlamıştır" dedi.

'GEZİ NURİYE'YLE, SEMİH'LE, VELİ'YLE DEVAM EDİYOR'

Bursa Demokrasi Güçleri adına açıklama yapan Umut Beyaz da dikilen fidanların geleceğin umudu olacağını söyledi. Beyaz, “Bu fidanlar, direniş kültürünü bu ülkede her zaman yeşertebileceğimizin adımı olsun diye buradayız. Gezi, Semih’le, Nuriye’yle, Veli’yle devam ediyor. Direniş kültürü bu toprakların hamurunda var ve olmaya devam edecek. Biz Gezi’de öğrendiğimiz birçok şeyi ağaçlarımızla, umutlarımızla yaşatacağız” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe, basketbolda yoluna Doğuş'la devam edecek

SONRAKİ HABER

İzlanda’nın ilk ‘bira kaplıcası’ açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...