03 Haziran 2017 08:16

Van’da kayyım mağduru taşeron işçiler işini istiyor

Van Büyükşehir Belediyesi’nde kayyım tarafından işten çıkarılan taşeron işçiler, işlerini geri istiyor.

Paylaş

Baran Can HELVACI
Van

Van Büyükşehir Belediyesi’nde kayyım tarafından işten çıkarılan taşeron işçiler yaptıları basın açıklaması ile işlerine geri dönmek istediklerini söyledi.

İnsan Hakları Derneği Van Şubesi binasında yapılan basın açıklamasını işçiler adına okuyan Özdemir Örnek,  25 Mayıs tarihinde hiçbir gerekçe gösterilmeden işlerine son verildiğini ve hiçbir idari yöneticinin bu durumun gerekçelerini kendilerine bildirmediğini söyledi.

Şimdiye kadar büyük emekler vererek halka hizmet ettiklerini buna rağmen kayyım tarafından, aralarında kanser hastası, işitme ve duyma engelli işçilerin de bulunduğu 34 işçinin işine son verildiğini belirten Örnek, “Bir kalemde kapının önüne konulduk ve emeğimiz hiçe sayıldı. Bu tarihten itibaren bütün mercilerle görüşmeler yaptık ancak hiçbir sonuç alamadık” dedi.

Siyasi ve psikolojik dayatmalara karşı işlerine geri dönmek istediklerini söyleyen Örnek, “Bize verilen yasal hakları sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek istiyoruz. İnsan haklarına, emeğe, demokrasiye inanan tüm insanları kurum ve kuruluşları bizlerle dayanışmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Evrensel'e konuşan işçilerden Harun Çimen, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını ve bu durumun hukuksuzca yapıldığını belirterek, “Sonuna kadar tüm yasal haklarımızı kullanarak işe geri alınmamız için elimizden geleni yapacağız” dedi.

  • Metin Oktay

Evrensel'e taleplerini yazılı olarak ileten işten çıkarılan işçilerden işitme ve duyma engelli Metin Oktay’ın notu ise şu şekilde: “Engelli kamu kontenjanından işe alınmıştım. Fakat hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldım. Eşim hamile, kirada kalıyorum ve 4 yaşında bir çocuğum var. Çok üzülüyorum ve işe geri alınmak istiyorum.”

ÖNCEKİ HABER

AKP, İzmir Kuş Cenneti'ne de el attı

SONRAKİ HABER

Mukavemet Dergi, Haziran sayısıyla raflardaki yerini aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...