03 Haziran 2017 07:11

Ahmet Şık’a Günter Wallraff eleştirel gazetecilik ödülü

Tutuklu Gazeteci Ahmet Şık, bu yıl üçüncüsü verilen Günter Wallraff eleştirel gazetecilik ödülüne layık görüldü.

Paylaş

Tutuklu Gazeteci Ahmet Şık, Günter Wallraff eleştirel gazetecilik ödülüne layık görüldü. 

Bu yıl üçüncü kez verilen ödüle, Ahmet Şık ile birlikte Türkiye’deki basına yönelik baskıya karşı dayanışma amaçlı Almanya’da Türkçe yayın yapan taz.gazete de layık görüldü.

Köln’de yapılan törene katılan Ahmet Şık’ın Eşi Yonca Şık, önceki gün Ahmet Şık ile görüştüğünü belirterek "Ahmet, ödülü almaktan gurur duyduğunu söyledi” dedi.

Ödülün verilme nedenine ilişkin bir konuşma yapan Gazeteci-Yazar Günter Wallraff, “Ahmet Şık, 27 yıldır Türkiye’deki anti-demokratik uygulamaları ve hukuksuzlukları ortaya çıkarmaktan yorulmadı. Her zaman gerçeğin peşinde olan Ahmet Şık’a bu ödülü vermekten gurur duyuyorum. O, örnek aldığım bir gazeteci” dedi.

Wallraff konuşmasını Ahmet Şık’tan bir alıntıyla bitirdi: Bu baskı ve zulümden; iktidardakilerin korktuğu, bizim ise hayal ettiğimiz yeni bir hayat doğacaktır. Bunun için mücadelemizi sürdürmek zorundayız!

Almanya’da ana akım medyanın görmediği haberlere dikkat çekmek için kurulan bir inisiyatif olan Initiative Nachrichtenaufklarung’un düzenlediği ödül töreni, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildi. Geçen yıl ise çatışmalı alanlarda çalışan gazetecilerle dayanışmak için düzenlenen Haber Nöbeti, ödüle layık görülmüştü. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nâzım Hikmet, Essen'de anıldı

SONRAKİ HABER

DİHA çalışanlarının gözaltına alınmasına gazeteciler tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...