03 Haziran 2017 01:40

'Okullar medrese gibi görülüyor’

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ İlçe Müftülüğü'nün okullara yaz Kur'an kursları açmasına tepki geldi.

Paylaş

Birkan BULUT
ANKARA

Ankara’da Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ İlçe Müftülüğü okullarda yaz Kur’an kursları açtı. Yaz Kur’an kursu duyurusu yapılan bir okulun 170 metre uzağında ise cami var. Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Sultan Saygılı, giderek dinselleşen eğitimin geldiği noktada okulların medrese gibi görüldüğünü söyledi. 

Ankara’da bulunan Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ İlçe Müftülüğü yaz tatilinin başlamasıyla birlikte okullarda yaz Kur’an kursları başlattı. Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  25 Mayıs 2017 tarihinde okullara gönderdiği yazıyla, Kur’an kursu için öğrenci velilerinden kayıt formlarını 8 Haziran gününe kadar doldurmalarını istedi. Dilekçede “Tereddüde düşülen tüm hususlar hakkında” denilerek telefon numaraları verilen müftülük görevlilerinden bilgi alınabileceği de belirtildi. Okullara asılan pankartlarla da velilerin çocuklarını yaz Kur’an kurslarına göndermesi istendi. 

‘EĞİTİME BAKIŞ AÇILARI BU’

Evrensel'e konuşan Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Sultan Saygılı, müfredat değişikliği ile birlikte eğitimde dinselleştirmeye henüz son noktanın konulmadığını söyledi. Cami mekanlarının uygun olmasına, her yerde imam hatip liseleri açılmasına rağmen okulların da dini mekanlara dönüştürülmek istendiğini belirten Saygılı, Kur’an kurslarının açılmasıyla okulların medrese gibi kullanılmaya başlandığını dile getirdi. Ülkede 500 metrede bir cami varken okullarda Kur’an kursları açılmasının iktidarın eğitime bakış açısını ortaya koyduğunu kaydeden Saygılı, “Gelecek toplumun daha itaatkar olması için eğitimi de bu yönde kullanıyorlar. Sadece öğretmenlerin değil, öğrenci ve velileriyle buna karşı hep birlikte bir tavır geliştirmek gerekiyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman’da esnaf, atık su bedelinden şikayetçi

SONRAKİ HABER

Hükümet çalıştırdığı işçinin hakkını gasbetmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...