06 Temmuz 2012 15:48

Sarıyıldız’ın tahliye talebi reddedildi

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Şırnak “KCK” davasından tutuklu BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın avukatlarının, 3. yargı paketi kapsamındaki tahliye taleplerini reddetti.Şırnak “KCK” davasından tutuklu BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın avukatları dün kamuoyunda 3. Yargı paketi olarak bilinen &ldquo

Sarıyıldız’ın tahliye talebi reddedildi
Paylaş


Şırnak “KCK” davasından tutuklu BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın avukatları dün kamuoyunda 3. Yargı paketi olarak bilinen “Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun”un resmi gazetede yayınlanmasının ardından Sarıyıldız’ın tahliye edilmesi için Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Cumhuriyet Savcısı, talebi inceleyerek, adli kontrol kararı verilmesi yönündeki talebin reddine karar verilmesini istedi.

Bugün toplanan mahkeme heyeti Sarıyıldız'ın yargılandığı suçun “terör suçları” kapsamında olduğu gerekçesiyle Sarıyıldız’ın tahliye talebini reddetti.

ERGENEKON SANIKLARININ TALEPLERİ HAFTAYA DEĞERLENDİRİLECEK

Bugün gerçekleşen Ergenekon davasında CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın avukatları tahliye talebinde bulunmuş, BDP de Faysal Sarıyıldız gibi tutuklu diğer vekiller için de başvuruda bulunulacağını belirtirmişti. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Hasip Kaplan'ın da "Tahliye bekliyoruz" şeklindeki açıklamalarına karşın Sarıyıldız'ın avukatlarının tahliye talepleri reddedildi.

Ergenekon sanıkları Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın yanı sıra 35 sanık avukatı tahliye talebinde bulunmuş, Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk tahliye taleplerini haftaya değerlendirmek üzere duruşmayı 9 Temmuza ertelemişti.

Faysal Sarıyıldız'ın avukatı Burhanettin Beşer de “Adli kontrol kapsamında tahliye olması için başvuruda bulunduk. Ancak savcı talebimizi reddetti. Şimdi mahkeme heyetinin karar vermesini bekliyoruz. Büyük ihtimalle Balbay ve Haberal için verilecek karara göre hareket edilecek" demişti.

KAPLAN'DAN TEPKİ

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tutuklu Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın avukatlarının 3. Yargı paketi kapsamında yaptığı tahliye başvurusunu reddetmesini DİHA’ya değerlendirdi. Kaplan, daha önce özel yetkili mahkemelere güvenilmeyeceğini söylediklerini hatırlatarak, “Bu karar aynı zamanda Meclis Başkanı Çiçek ile Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın da söylemlerini boşa çıkardı. Sarıyıldız 3 yılı aşkın süredir tutuklu. Yargı paketinde yapılan bütün değişliklerden yararlanan bir konumda buna rağmen bu karar hukukun evrensel kurallarının yok sayıldığını gösterdi. Düşman hukukunu uygulamaya devam edeceğini açıkladı.Meclisin mesajını algılayamıyorsa özel yetkili mahkeme onların algılayacağı tarzda kurallar koymak gerekiyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Tanrı parçacığı’ değil tanrının belası parçacık

SONRAKİ HABER

Kürtçe tahammülsüzlüğü sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...