02 Haziran 2017 15:55

AKP’li hakimler göreve başlıyor

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'ın 'Atananların yüzde 90'ı AKP il ve ilçe yönetici' dediği hakimler göreve başlıyor.

Paylaş

Adalet Bakanlığı, yayımladığı bir genelgeyle, 24 Aralık 2016 tarihinde yapılan  yazılı sınavı geçen 1341 kişinin, “stajyer hakim” olarak atandığını duyurdu. Konuyu yakından takip eden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Atananların neredeyse yüzde 90’ı AKP il ve ilçe yöneticisi... Bunları tek tek, isim isim sıraladık. Adliye sarayları, bu atamalarla adeta AKP ilçe başkanlığına dönüşecek” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, atanan kişilerin 40 saniyelik mülakatla hakim adayı olduğunu belirtti. Yarkadaş’ın açıklaması şöyle: “Tam bir aydır, 70 puanlık yazılı barajı kaldırılan, 40 saniyelik mülakatı geçen ve hakimlik yapmak isteyen avukatların AKP’de yaptıkları görevleri ve konumlarını kamuoyuna anlatıyoruz. Hatta bu konuda gensoru bile verdik. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gensoru görüşmelerinde ‘Bu kişiler henüz atanmadı’ demiş ve kamuoyunun gözünü boyamaya çalışmıştı. Bugün ise bu kişiler stajyer hakim olarak göreve başladı. Yargı mekanizması, AKP il ve ilçe yöneticilerine teslim edildi. AKP’li olmayana artık adalet yok.”

KADROLAŞMAK İSTİYOR

Sınavın iptal edilmesi ve yenilenmesi gerektiğini belirten Milletvekili Yarkadaş, “Bu çağrımızı yanıtsız bıraktılar. Çünkü;  kendilerini yargıda kadrolaşmak zorunda hissediyorlar... Öyle bir mekanizma kurmak istiyorlar ki; hiç kimse onlara dokunamasın, hiç kimse onları yargılayamasın... Tüm dertleri bu” dedi. AKP’nin polis ve yargıda kadrolaşabilmek için gözünü karattığını söyleyen Yarkadaş, “Eski ortakları FETÖ’den öğrendiklerini uyguluyorlar. FETÖ de aynı yolla devleti ele geçiriyordu. Şimdi FETÖ’den boşalan yerleri doldurmaya çalışıyorlar” dedi.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Form Mukavva işçileri yalnız değildir'

SONRAKİ HABER

Bekir Ağırdır: Yeni siyaset yapmanın zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...