02 Haziran 2017 13:03

İmam Hatip Lisesi'nde dayak iddiasına soruşturma

Çanakkale'de öğrencilerin Kur'an-ı Kerim dersindeki ezberi yapmadığı bahanesiyle öğretmenlerinin şiddetine maruz kalmasına soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören 11 öğrencinin, kendilerine 3 yıldır fiziksel şiddet uyguladığını ileri sürerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayetçi olması üzerine daha önce uyarı cezası verilen Kur'an-ı Kerim dersi öğretmeni Halil Ç. hakkında savcılık tarafından da soruşturma başlatıldı.

Bayramiç Anadolu İmam Hatip Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri 3 yıldan bu yana Kur'an-ı Kerim derslerine giren öğretmenleri Halil Ç.'nin kendilerini fiziksel şiddet uyguladığını iddia etti. Öğrenciler, Kur'an-ı Kerim dersinde verilen ezberi 1 gün sonra kontrol eden öğretmenlerinin ezberlenmediği takdirde erkek öğrencileri tokatladığını, kız öğrencileri ise eli değmesin diye sopa ile dövdüğünü ileri sürdü. Öğrenciler, derste öğretmen Halil Ç. tarafından dövülen bir arkadaşlarının sinir krizi geçirip kendisini tuvalete kilitlediğini de belirterek, bir ay önce Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayetçi oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, durumu Bayramiç Kaymakamlığı'na bildirdi.

Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, iddialarının araştırılması için inceleme başlattı. Kaymakam Kendüzler, Bayramiç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Niyazi Akay'ı soruşturma yapmakla görevlendirdi. Başhekim Dr. Akay, şikayetçi olan öğrencileri tek tek dinleyip, rapor hazırladı. Öğretmen Hamim Ç.'nin öğrencileri 'terbiye etmek' için dövdüğünün belirtildiği rapor, Bayramiç Kaymakamlığı'na gönderildi.

SAVCILIK İHBAR KABUL ETTİ

Bu rapor gereğince öğretmen Halil Ç.'ye uyarı cezası verildi. Kararın bir örneği Kaymakamlık tarafından Bayramiç Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi ve savcılık bunu ihbar kabul ederek, olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında savcılık tarafından 11 öğrenci ile okuldaki toplam 21 öğrencinin ifadesine başvuruldu. İfadeleri alınan 21 öğrencinin, öğretmenlerinin kendilerine fiziksel şiddet uyguladığını söyledikleri öğrenildi.

Bayramiç Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki öğrencilere dayak iddiası ile ilgili savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (Çanakkale/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kabil'de saldırıyı protestoya polis saldırdı, ölümler var

SONRAKİ HABER

'Sözcü' çalışanlarının tutuklanmasına itiraz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...