02 Haziran 2017 12:47

Veli Saçılık: İşkencenin sokağa taşındığının göstergesi

Ankara Yüksel Caddesinde 'işimi geri istiyorum' eylemindeki Veli Saçılık'tan polis saldırısına tepki: İşkencenin sokağa taşındığının göstergesi.

Paylaş

Ankara Yüksel caddesinde işine geri dönmek için eylem yaparken, dün polisin yakın mesafeden sıktığı plastik mermilerin hedefi olan KHK ile ihraç edilen kamu emekçisi Veli Saçılık, yaşadığı saldırının  işkencenin sokak ortasına taşındığının göstergesi olduğunu söyledi. 

“İşimizi geri istiyoruz” diyerek Ankara Yüksel Caddesi’nde 206 gündür eylem yapan açlık grevindeki Esra Özakça ve Veli Saçılık’a önceki gün polis saldırdı. “Hayata Dönüş” adı altında cezaevlerine yapılan operasyonda bir kolunu kaybeden kamu emekçisi Saçılık, polis tarafından yerde sürüklenerek gözaltına almak istendi. Daha sonra polis, Saçılık’ın sırtına onlarca plastik mermi sıktı. Çevredeki vatandaşların tepkisi üzerine Özakça ve Saçılık gözaltına alınmadı. Sırtı ve bacağındaki plastik mermi izlerinin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan Saçılık Evrensel’e yaptığı açıklamada, “İşimizi Geri İstiyoruz” diyerek her gün eylemler yaptıklarını ve her seferinde ya gözaltı ya da polis saldırısı ile karşı karşıya kaldıklarını anlattı. Eylemlerinin 205. gününde sokak ortasında polisin plastik mermilerle yaptığı saldırının işkencenin sokak ortasına taşındığının göstergesi olduğunu kaydeden Saçılık, “Elimizde molotof yok, taş yok, sopa yok sadece işimizi geri istediğimizi söylüyoruz” dedi. Polisin saldırılarıyla kendi güçlülüklerini ispat etmeye çalıştığını belirten Saçılık, “Biz de onlara ‘siz güçlü olabilirsiniz ama biz haklıyız’ cevabını veriyoruz” dedi.  

‘ÖFKE VE ACİZLİK VARDI YAŞANANLARDA’

Dün yaşanan saldırıda yanında 2 ya da 3 kişinin daha olduğunu belirten Saçılık, İnsan Hakları Anıtı önüne geldiklerinde polislerin üzerlerine çullandığını ve yanındakileri iteleyerek kendisini ortaya aldıklarını ve üzerine plastik mermi yağdırdıklarını söyledi. Yanındakilerin kendisini bir kafeye götürdüğünü belirten Saçılık yaşanan saldırıyı şöyle aktardı: “Bana plastik mermilerle saldırmaları sonrası tekrar yanlarına giderek onların yüzüne işkenceci olduklarını söyledim.  Tekrar saldırdılar ve bu birkaç defa üst üste yaşandı. Çevredeki halk ve esnaf da polisin bu saldırısına tepki gösterdi. Müthiş bir öfke ve acizlik vardı dünkü yaşananlarda”. 

Polisin kendilerine sürekli olarak eylemlerinin yasa dışı olduğunu söylediğini belirten Saçılık, asıl yasa dışı olanın polislerin İnsan Hakları Anıtını ablukaya alarak, karakola çevirmesi ve kendilerine saldırması olduğunu vurguladı. Saçılık, işlerine dönmek için başlattıkları eylemlerin ve Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın açlık grevine verdikleri desteğin devam edeceğini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

{{321957}}
 

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş'ın şampiyonluk kutlamalarının detayları netleşti

SONRAKİ HABER

Kabil'de saldırıyı protestoya polis saldırdı, ölümler var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...