02 Haziran 2017 11:38

Mardin’deki kampta IŞİD’liler mi var?

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, AFAD Midyat kampında Êzidîlerin bulunduğu yerde IŞİD’lilerin olduğu iddiaısnı gündeme taşıdı.

Paylaş

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, AFAD Midyat kampında Êzidîlerin bulunduğu yerde IŞİD’lilerin olduğu gibi ciddi bir iddiayı gündeme getirerek, Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından savaştan kaçarak Diyarbakır’a sığınan Êzidîler için Fidanlık kampı inşa edilmişti. Ancak, belediyeye kayyım atandıktan sonra bu kamp kaldırılmış, mülteciler de AFAD’ın Midyat kampına gönderilmişti. Atalan, Meclise Başbakan Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Önergede, “AFAD-Midyat kampında IŞİD sempatizanlarının olduğu iddiaları Êzidîleri tedirgin etmiştir” denildi. Ali Atalan, Midyat’taki AFAD kampını iki defa farklı tarihlerde resmi yazıyla ziyaret etme talebi ilettiğini, her ikisinde de talebinin reddedildiğini de bildirdi. Önergede, “1 Eylül 2014 tarihinde basına yansıyan bilgilere göre, AFAD-Midyat kampında çalışan şoförün tecavüze yeltendiği 26 yaşındaki Êzidî kadının intiharı ile ilgili başlatılmış bir soruşturma var mıdır, varsa sonucu nedir?, Kampta IŞİD’e sempatisi olan kişilerin bulunduğu ve bu kişilerin IŞİD’e üye kazandırmaya çalıştığı şeklindeki iddialar doğru mudur? IŞİD ile bağlantısı tespit edilen kaç kişi vardır? Bu kişiler hakkında yapılan işlemler nelerdir?” soruları yöneltildi.

Êzidîlerin durumuna ilişkin de yanıt istenen önergede, “IŞİD teröristleri tarafından Şengal’de soykırıma uğrayan Êzidîler için yapılan çalışmalar var mıdır? Kampta farklı inançlara sahip mülteciler için yapılan sosyal ve kültürel çalışmalar nelerdir?” diye soruldu. Atalan, ayrıca kendisinin, gazetecilerin ve kurumların kampı ziyaret etmesinin neden engellendiğine de cevap istedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da bu haftasonu keşfedilmeyi bekleyen yerler

SONRAKİ HABER

Emisyon skandalı Audi’ye uzandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...