02 Haziran 2017 11:21

Köpeğe işkenceye 3 yıla kadar hapis istemi 

Bodrum Gümüşlük’te bir köpeğe işkence eden Taylan D. isimli bir kişinin 4 aydan 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

Paylaş

Bodrum Gümüşlük’te bir köpeğe işkence eden Taylan D. isimli bir kişinin 4 aydan 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

Bodrum Gümüşlük’te bir sitede oturan emlakçı Taylan D.’ye köpeğe şiddete maruz bırakmaktan dava açıldı. Taylan D. hakkında, 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.  

Taylan D. iddiaya göre bahçeden geçerken kendisine havlayan köpeği demir levye ile dövdü. Olayı gören gazeteci Mevhibe Gözneli ise Taylan D.’yi engellemeye çalıştı, ancak elinden yaralandı. O anları Mevhibe Gözneli’nin kızı Damla Çağlar cep telefonuna kaydetti. Sosyal medyadan paylaşılan o görüntüleri izleyen hayvan hakları savunucuları, Taylan D.’ye tepki gösterdi. Mevhibe Gözneli olaydan sonra jandarmaya ve savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Taylan D. hakkında, Türk Ceza Kanununun mala zarar verme suçunu düzenleyen 151’inci maddesi kapsamında 4 aydan 3 yıla kadar hapis ya da adli para cezası istemiyle dava açıldı.

‘KAMU DAVASI AÇILMASI BİLE ÖNEMİ’

Bodrum 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına Taylan D. katılmadı. Durumdan şikayetçi Mevhibe Gözneli ile tanık olarak dinlenen Damla Çağlar ifade verdi. Mevibe Gözneli, duruşmada olay anında çekilen görüntüleri mahkemeye sundu. Mahkeme, Taylan D.’nin ifadesinin alınması için duruşmayı 14 Temmuz’a erteledi. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Marmara Üniversitesinden taciz açıklaması

SONRAKİ HABER

Tarihi kaleye üç hilal yazılaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...