Mehmet Ayvalıtaş mezarı başında anıldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş mezarı başında anıldı. 

02 Haziran 2017 10:32
Paylaş

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde Ümraniye’de bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ölümünün 4'üncü yılında mezarı başında anıldı. Anmaya Cumartesi Anneleri, Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Sosyalist Dayanışma (SODAP) ve Ayvalıtaş’ın ailesi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmada sık sık “Mehmet yoldaş ölümsüzdür”, “Bedel ödedik bedel ödeteceğiz” ve “Mehmet yoldaş kavgamızda yaşıyor” sloganları atıldı. Anmada Ayvalıtaş’ın ailesi ve arkadaşları Gezi’nin 4'üncü yıl dönümü nedeni ile üzerinde “Hayır daha bitmedi mücadeleye devam” tişörtlerini giyerek, Gezi’de yaşamlarını yitirenlerin fotoğrafları taşındı. 

‘DÜN DAVASI VARDI, BUGÜN İSE ANMASI’

Burada söz alan Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, acılarının dün gibi taze olduğunu ifade etti. Baba Ayvalıtaş, “Beni isterlerse tutuklasınlar ben mücadeleme devam edeceğim. Dün davası vardı, bugün ise anması. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın” dedi. AKP’nin "Kimsenin burnu bile kanamıyor" şeklindeki konuşmalarını eleştiren Ayvalıtaş, her gün yeni insanların öldürüldüğünü ve artık bu ölümlere dur denilmesini gerektiğini söyledi. Ayvalıtaş eşine ilişkin de kısa bir konuşma yaparak, “Herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Gaz Fadime’nin ölümüne neden oldu” dedi. 

'BİZE VERİLMEYEN ADALETİN PEŞİNDEYİZ'

Mücadeleyi yükseltme çağrısı yapan ÖTSP Üyesi İsmet Yurtsever, Gezi’de mücadele edenlerin bugün Rakka’da mücadelesine devam ettiklerini belirtti. 

Cumartesi Anneleri’nden Hanife Yıldız ise, “Bize verilmeyen adaletin peşindeyiz. Bizlerin davaların peşini bırakacağımızı sanıyorlar. Mehmet’in babası 4 yıldır adalet arıyor ben ise 22 yıldır. Biz adalet aramaya devam edeceğiz, yargıçlardan ellerini vicdanlarına koymalarını istiyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından Mehmet Ayvalıştaş’ın annesi Fadime Ayvalıtaş’ın mezarı ziyaret edildi.

Anma atılan sloganlar ile sona erdi. (DİHABER)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Van’da bir ay süreyle eylemler yasaklandı

SONRAKİ HABER

'Zeytin yasasının kabulü tasarlayarak öldürme suçudur'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...