02 Haziran 2017 10:12

Ethem Sarısülük yüzlerce kişiyle anıldı

Ethem Sarısülük'ü anmak için dün evinin önünde yüzlerce kişi toplandı. Yürüyüşün ardından bir de forum gerçekleştirildi.

Paylaş

Ankara'da Gezi direnişinde polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük'ü anmak için dün evinin önünde yüzlerce kişi toplandı. Yürüyüşün ardından yapılan forumda Evrensel Gazetesi Ankara Temsilcisi Cem Gurbetoğlu, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın ve OSTİM'de işten atılan Klisom işçisi konuşmalar yaptı. Yapılan konuşmalarda Gezi'nin 4. yılında yeniden halkın tüm kesimlerinin birlikte mücadelesine vurgu yapıldı. 

Ankara’daki Gezi eylemleri sırasında polis kurşunuyla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük ailesinin yaşadığı Batıkent’te anıldı. Ethem Sarısülük’ün evinin önünde yapılan basın açıklamasına yüzlerce kişi katıldı. 

Ortak açıklamayı yapan Murat Erdoğan "Dünyaya örnek olan, umut veren, egemenlerin ise korktukları, dillerinden düşürmedikleri Gezi direnişimiz 4 yaşında. Korkmakta haklılar, gördüler ki; plastik mermiler, biber gazları, gözaltılar tutuklamalar bizi korkutamıyor" dedi. 

Batıkent'te Gezi'den bu yana 4 yıldır bir araya geldiklerinde, dayanışma içerisinde olduklarında nelerin değişebileceğini gördüklerini ifade eden Erdoğan, mücadeleyi büyütmenin ve ileriye götürmenin tek yolunun birlikte hareket etmekten geçtiğini vurguladı. 

‘HAZİRAN İSYANI DEVAM EDECEK’

Ardından forumun yapılacağı Ethem Sarısülük Parkı’na yürüyüş yapıldı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın, Evrensel Gazetesi Ankara Temsilcisi Cem Gurbetoğlu ve OSTİM'de işten atılan Klisom işçilerinin katıldığı "Geziden Hayır’a Direniş Bitmedi" başlıklı forumda konuşan CHP'li Emir "4 yıl önce demokratik protesto hakkını kullandı diye aramızdan aldıkları kardeşlerimiz adına ve onların bıraktıkları mücadeleyi sonuna kadar sürdürmek adına, çocuklarımıza geleceğimize olan borcumuzun adına mücadeleyi hep yürüteceğiz. Buradan Ethem'i de diğer kaybettiklerimizi de katledenlere, cinayet işlettirenlere, emir verenlere 'Emri ben verdim' diye efelenenlere haykırıyoruz. Eninde sonunda bizim kararlılığımızla bu mücadele bizim istediğimiz gibi sonuçlanacaktır" dedi. 

'ARTIK YENİ GÖREVLERİMİZ VAR'

Evrensel Gazetesi Ankara Temsilcisi Cem Gurbetoğlu daha çok yoldaşlara ihtiyaç olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Gezi bir isyandı, bir dalgaydı. Fakat onu örgütlü bir yapıya çevirmeyi başaramadık. Bundan sonra üstümüzde yeni görevler var. İşçilere, emekçilere, halklara yapılan saldırılar var. Bütün bunlara karşı daha çok örgütlenmek bir arada durmamız lazım referandumda çıkan Hayır da bunun aslında en önemli dayanaklarından biri olacaktır. İktidar bize çok güçlü olduğunu ikna etmeye çalışıyor. Bir yandan da çok güçsüz. İktidarın saldırılarına karşı belki herkes kendi çevresinde tepkiler veriyor. Bunu büyütmenin zamanıdır. Ülkenin her tarafından emekten barıştan yana olanlar mücadelesini sürdürüyor. Bu mücadeleyi devam ettirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın, yaşandığı zaman diliminde önemi anlaşılamayan anlar olduğunu söyledi. Haziran isyanının da böyle olduğunu ifade eden Aydın, haziran isyanının kimileri için çok acı sonuçlarıyla, kimileri için de acı ama toplumun bütünü içinde değiştiren dönüştüren bir süreç olarak var olduğunu dile getirdi. Haziran isyanını yaratan milyonlar bugün sokakta olmasa da Haziran isyanının bu topraklarda yürümeye devam edeceğini dile getirdi. 

'BİRLİĞİMİZ SAYESİNDE PATRON MASAYA OTURDU'

Klisom işçisi de Ethem'in herkese örnek olabilecek biri olduğunu belirterek "Yoldaşımız sömürü çarkının arasında yıllarca işçilik yapmış yoksulluk çekmiş birisidir" dedi. 2 yılı aşkın bir süredir Birleşik Metal İş Sendikası'nda örgütlü olduklarını belirten işçi, "Pazartesi günü fabrikaya geldiğimizde kapıların kilitli olduğunu gördük. Patron bize tazminatlarımızı alıp gideceğimizi söyledi. Bizler bunun yasal olmadığını toplu sözleşmemizin devam ettiğini belirttik ve içeri girdik. Patron ücretli izin vererek sakinleşmemizi istedi. Bunun bir oyun olabileceğini düşünerek kapıdaki direnişimizi gece gündüz devam ettirdik. Israrımızın sonucu olarak patron çarşamba günü masaya oturmak zorunda kaldı. Bizim birliğimiz sayesinde geri çekilmiş oldu" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TYS: Özgürlük için söz ver

SONRAKİ HABER

Meteoroloji'den Trakya için kuvvetli yağış uyarısı  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...