02 Haziran 2017 09:48

Gülmen ve Özakça'nın avukatı: Savcı hukuku engelliyor

Açlık grevlerinin 86. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın avukatı Anıl Arman Akkuş, Gülmen ve Özakça'nın durumu ile ilgili bilgi verdi.

Paylaş

Derya KAYA 
Ankara

Tutuklanan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevi 86. gününde. Durumlarına ilişkin görüştüğümüz avukatları Anıl Arman Akkuş, her ikisinin de fiziksel ağrıları olduğunu söyledi. Tutukluluklarına itiraz ettikleri Sulh Ceza Hakimliğinin dava dosyasını savcıdan iki kez istemesine rağmen savcının dosyayı göndermediğini belirten Akkuş, itirazların incelenmesinin engellendiğini söyledi.

'CEZAEVİ YÖNETİMİ B1 VİTAMİNİ İSTEĞİNİ KARŞILAMIYOR'

Cezaevinde tutuklu bulunan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevi 86. gününde devam ediyor. Gülmen ve Özakça'nın hem sağlık hem de tutukluluk durumlarına ilişkin görüştüğümüz Avukat Anıl Arman Akkuş, tutuklukları devam eden Gülmen ve Özakça'nın cezaevi koşullarının da etkisiyle fiziksel ağrılarının olduğunu söyledi. Özakça'nın B1 vitamini isteğinin cezaevi yönetimince halen karşılanmadığını söyleyen Akkuş, ısrarla kompleks B12 vitamini verilmesine devam edildiğini ve gerekçe olarak da Türkiye'de satışının olmadığının gösterildiğini kaydetti. Ailesinin B1 vitaminini kendilerinin temin etmesi isteğinin de geri çevrildiğini kaydeden Akkuş, hem Özakça'nın hem de Gülmen'in tuz ve şeker alımına dikkat ederek açlık grevine devam ettiklerini söyledi.

'SAVCI TUTUKLULUĞA İTİRAZIN İNCELENMESİNİ ENGELLİYOR'

Akkuş, Gülmen ve Özakça'nın dosyalarına ilişkin savcıdan kaynaklı sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Gülmen ve Özakça'nın tutuklulukları sonrası geçtiğimiz hafta savcının iddianameyi hazırladığını ve önceki dava dosyasıyla birleştirilmesi için Ağır Ceza Mahkemesinden talepte bulunduğunun kendilerine bildirdiğini belirten Akkuş, savcının halen hiçbir işlem yapmadığını vurguladı. Tutukluluklara ilişkin Sulh Ceza Hakimliğine itiraz ettiklerini ve Sulh Ceza Mahkemesinin itirazı değerlendirmek için dosyayı savcıdan iki defa istemesine rağmen savcının dosyayı göndermediğini belirten Akkuş, aynı şekilde dosya birleştirmesi yapacak Ağır Ceza Mahkemesinin de dosyayı istediğini ve savcının oraya da dosyayı göndermediğini kaydetti. Hem Sulh Ceza Mahkemesinin hem de Ağır Ceza Mahkemesinin işlem yapabilmek için dosyayı defalarca istediğini ve dosyaları beklediğini kaydeden Akkuş, savcının bu şekilde tutuklu itirazlarının incelenmesini engellediğini söyledi. Akkuş, Savcının dosyaları göndermeyerek hukuku engellendiğini vurguladı.

ÖNCEKİ HABER

‘Zeytini koruma değil, zeytine kıyma kurulu geliyor’

SONRAKİ HABER

Eski Başdanışman: Darbe girişimini 24.00’de öğrendim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...