02 Haziran 2017 09:44

Yürüyüş hakkına karşı açılan davanın 2. duruşması görüldü

Adana’da, Ankara’daki Güven Park patlamasını protesto edenlere açılan davanın ikinci duruşması görüldü. 

Paylaş

Ankara Güven Park’ta 2016’nın Mart ayındaki bombalı saldırıyı protesto etmek için yürüyüş yapmak istedikleri sırada polisin orantısız müdahalesine maruz kalan vatandaşlardan, aralarında demokratik kitle örgütü yöneticisinin de bulunduğu 63 kişinin “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama” suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. 

Adana 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava ifadelerin alınmasıyla devam etti.  

‘ÜLKENİN SALDIRILARA AÇIK HALE GELMESİNİ PROTESTO ETTİK’

Adana Baro eski başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ifadesinde “7 Haziran 2015 seçimleri sonrası AKP Mecliste tek başına iktidar olmayı kaybetmiştir. O süreçte Diyarbakır olmak üzere Suruç ve Ankara'da patlayan bombalar ardından ülkenin her tarafı bu tarz saldırılara açık hale gelmiştir. Bizde Adana Demokrasi Güçleri olarak, Ankara Güven Park saldırısını protesto etmek ve olayın müsebbiplerinin bir an önce açığa çıkarılması için belediye önünde açıklama yapmak istedik” dedi. 

Güvenlik güçlerinin yasalara uygun olmadan kendilerine müdahalede bulunduğunu ifade eden Çıtırık, demokratik haklarını kullanarak bir katliamı kınadıkları için hakim karşısında olduklarını söyledi. 

Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesi ve ifade vermeyen sanıkların bir sonraki duruşmada hazır edilmesi için duruşmayı 6 Ekim’e erteledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trump'a ‘küresel’ tepki

SONRAKİ HABER

‘Zeytini koruma değil, zeytine kıyma kurulu geliyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...