02 Haziran 2017 08:19

OHAL gerekçesiyle bilgi de verilmedi

Emniyet, pasaportuna neden el konulduğuna dair bilgi isteyen EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel’e OHAL nedeniyle bilgi verilemeyeceğini söyledi.

Paylaş

Emniyet, pasaportuna neden el konulduğuna dair bilgi isteyen EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel’e OHAL nedeniyle bilgi verilemeyeceğini söyledi.

MEP MYK Üyesi Levent Tüzel’in yurt dışında toplantıya katılmak için gittiği Atatürk Havaalanı’nda pasaportuna el konulmuştu. Tüzel pasaportuna bakan polisin kendisine ‘hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında pasaportunun iptal edildiğini’ söylediğini aktarmıştı fakat net bir bilgi edinemediklerini söylemişti. 

Levent Tüzel pasaportuna neden el konulduğuna dair bilgi edinmek için İstanbul Emniyeti Pasaport Şube Müdürlüğüne başvuruda bulundu fakat OHAL nedeniyle kendisine bilgi verilemeyeceği belirtildi. 

Tüzel’e yazılı olarak verilen cevapta şu ifadelere yer verildi: “Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun  04.08.2016 tarih ve 2016/1 sayılı İlke Kararında OHAL  kapsamında yapılan iş ve işlemlerle ilgili bilgi talepedilmesi durumunda  başvuruların 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanununa mezkur 16, 19 ve 20’nci maddeleri uyarınca bilgi edinme hakkı kapsamı  dışında tutulacağı bildirildiğinden pasaport iptal sebebine ilişkin bilgi verilmemektedir.” (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan başkanlığındaki, AKP MYK toplantısı 6 Haziran’da

SONRAKİ HABER

'Liyakat dönemi bitti, ‘referans’ dönemi başladı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...