02 Haziran 2017 08:00

Manisa’da ‘referandumda neden hayır dedin’ soruşturması

Manisa’da ‘hayır’ soruşturması başladı. Eğitim İş Şube başkanı, Başsavcılığa çağrılarak neden ve nasıl hayır dediği soruldu!

Paylaş

“Evet”in kıl payı kazandığı 2017 Referandumu’ndan hemen sonra  sarf edilen “oyu ne olursa olsun herkesi kucaklama” söylemi, sahipleri tarafından çürütülmeye başladı.

15 Mart’ta Manisa’da CHP’nin, Manisa Barosu’nun, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği’nin ve daha birçok demokratik kitle örgütünün katılımıyla gerçekleşen “hayır” mitingi soruşturma sebebi oldu.

Mitinge ilişkin ifade vermeye sadece Eğitim İş Manisa Şube Başkanı Cem Ok’un çağrılması dikkat çekti.

NEDEN ‘HAYIR’ BROŞÜRÜ DAĞITTIN?

“İzinsiz seçim broşürü dağıtmak” ve “memurların siyasi partilerde taraf olmaması ilkesine aykırı düşmek” ile suçlanan Ok’a, mitingden fotoğraflar gösterildi.

İfadesinde söz konusu mitingin bir CHP mitingi olmadığını söyleyen Ok, bahsi geçen broşürün ise Manisa’daki ‘hayır’ bloğuna ait bilgilendirme broşürü olduğunu vurguladı.

İfade verme işleminin hemen sonrasında açıklama yapan Şube Başkanı, “Bu tablo, AKP’nin Manisa’daki ‘evet’ oylarını yetersiz bulmasından kaynaklanıyor” dedi.

'MEMUR SEN’E SİYASET SERBEST'

Şube Başkanı’na sahip çıkan Eğitim İş Merkez Yönetim Kurulu da bir açıklama yaparak, “Demokratik bir ülkede, kritik bir halk oylaması öncesinde her demokratik kitle örgütü; fikrini belli etme ve yayma hakkına sahip olsa da; belli ki Yeni Türkiye’de AKP, kendisine muhalif olanlara bu hakkı tanımayacaktır” dedi.

“Memurların siyasi partiler konusunda taraf olmaması ilkesine aykırı düştüğümüze dair suçlama; neredeyse her mitinginde kamu emekçilerini zorla meydan meydan gezdiren bir iktidar varken bize yöneltilmiştir” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, Memur Sen’in şehir şehir gezerek ‘evet’ mitingleri düzenlediği hatırlatıldı. Açıklamada Cumhurbaşkanı’nın referandum sonrasındaki konuşmasına atıfta bulunuldu: “Kimler kucaklandı bilemeyiz ama biz sadece samimiyet ve adalet bekliyoruz.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da 43 köydeki sokağa çıkma yasağı sona erdi

SONRAKİ HABER

Efemçukurunda yine keşif vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...