02 Haziran 2017 06:35

AB, Türkiye'ye bin 192 mülteci iade etti

Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana bin 200'e yakın mülteci Türkiye'ye geri gönderildi.

Paylaş

Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana bin 200'e yakın mültecinin Türkiye'ye geri gönderildiği bildirildi.

DWelle Türkçe’ye göre, mülteci anlaşmasının yürürlüğe girdiği 2016 ortalarından bu yana toplam bin 192 mülteci Yunanistan ve Avrupa Sınır Koruma Teşkilatı (FRONTEX) tarafından Türkiye'ye iade edildi.

Haberde, AB ile Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasının, Türkiye üzerinden Yunan adalarına çıkan ve kendilerine iltica hakkı tanınmayan mültecilerin Türkiye'ye iadesini öngördüğü belirtildikten sonra şöyle devam edildi:

“Ayrıca Yunanistan, 2001 yılında Türkiye ile imzaladığı ikili anlaşmaya uyarınca son 17 ayda bin 196 mülteciyi Türkiye'ye iade etti. Uluslararası Göç Teşkilatı'nın (IOM) işbirliğiyle gönüllü olarak Yunanistan'dan ülkesine gönderilen mülteci sayısının ise bin 168 olduğu açıklandı.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Tolkien'in bir asır önce yazdığı kitap yayımlandı

SONRAKİ HABER

Akdağ: Sonuncuyduk sondan ikinci duruma geldik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...